avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul ce pateste?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul ce pateste?

Buna!
Anul trecut am lucrat 3 luni in cadrul unei case de xpeditii! Nu mi s-a facut contract si nu mi s-a platit nimic pentru munca prestata! cam ce se poate face in acest caz! Am contractele incheiate de mine cu transportatorii semnate si stampilate de mine, exista ofertele de pret facute pe e-mailul ce apartinea firmei, exista mailuri intre mine si patron si vreau sa stiu daca au vreo valoare sau sunt doar maculatura "pura"!? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 16:21, 18 Aprilie 2010
Adresati-va Institutului teritorial de munca si se vor lua masurile ce se impun, daca dovediti cele de mai sus.
Va prezentati la ITM cu dovezile si daca se verifica se poate inregistra un contract individual de munca.
Munca fara forme legale este aspru sanctionata de Inspectoratul Teritorial de Munca. Formulati o reclamatie in acest sens, daca se confirma angajatorul se alege cu o amenda si masuri privind inregistrarea CIM la ITM intr-un termen stabilit de organele de control in procesul verbal .
Primul pas ar fi sa mergeti la ITM pentru constatarea documentelor apoi catre instanta de judecata pentru recuperarea drepturilor salariale si eventual prejudiciu creat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru nesanctionata Julia_N Julia_N Buna ziua, Am fost chemata de o firma sa lucrez pentru ei. Mi-au zis sa duc copie dupa buletin si ultima diploma a studiilor, dar m-au tot amanat cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Bunea Ancuta Bunea Ancuta Am lucrat la o firma unde nu mi sa facut carte de munca si nu am semnat contract.Asta sa intamplat acum o luna de cand nu mai lucrez.Ce as putea face sa imi ... (vezi toată discuția)
Munca la negru neplatita mihasava35 mihasava35 Buna seara.. Am o intrebare.Acum 2 sapt,sotul meu sa dus sa se angajeze la o firma,luata din anuntul telefonic. In urma discutiei,a reiesit ca va fi angajat ... (vezi toată discuția)