Da legea 441 / 2006 a fost publicata si a intrat in vigoare la 01.12.2006, dar avand in vedere ca au fost o multime de discutii legate de aplicarea ei o parte a comunitatii oamenilor de afaceri au facut sesizari care au determinat mj sa propuna o modificare a acestei l, deci implicit a l 31 / 90 care se afla publicata pe site/ul mj. Crede/ma ca ma intereseaza foarte mult aplicarea in practica a acestei legi, asa ca sunt destul de in tema.
In acel proiect se vorbeste de un termen de 7 luni, in care c.a trebuie sa opteze pt suspendare, incetare c.i.m sau cumul - asta chiar nu stiu cum l/au gindit dar asta e.
sunt in posesia unei adrese emise de Ministerul Justitiei catre MMSSF in aplicarea legii 31, asa cum a fost modificata. problema e ca nu stiu cum sa atasez aici un pdf. help!
astea sunt din propunerile de modificare ale l 31 /1990
Art. III – Societăţile pe acţiuni înregistrate în registrul comerţului la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă sunt obligate a efectua demersurile necesare îndeplinirii obligaţiilor prevăzute la art. 137 alin. (1), art. 1371 alin. (3) şi (31), art. 1402 alin. (3) din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv cele prevăzute prin prezentul act normativ, în termen de 7 luni de la intrarea în vigoare a acestuia. Până la finalizarea acestor demersuri, societatea poate funcţiona cu structura de administrare existentă la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
Art. IV. (1) Prin derogare de la prevederile art. 56 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, contractele de muncă ale administratorilor/directorilor - directori, în sensul art. 143 alin. (5) din legea nr. 31/1990 - încheiate pentru îndeplinirea mandatului de administrator/director înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, încetează de drept la data acceptării mandatului sau la data expirării termenului prevăzut la art. III.
tocmai azi am fost la ITM sa ma lamuresc cu unele prevederi legate de 441/2006 si am vazut prelungirea termenului la 7 luni si m-am lamurit si cu imixtiunile legii 31 in C. muncii:((
Transformare cim
babaangi
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. in ce conditii se poate transforma CIM, pe perioada nedeterminata, in contract de mandat pentru ... (vezi toată discuția)