avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... compatibil sau incompatibil?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

compatibil sau incompatibil?

Functionarul public poate fi intreprinzator privat autorizat (IPA) al unei companii multinationale?
Definitia IPA oferita de ei: o persoana care a semnat contractul IPA si care a fost acceptata de companie. Este un intreprinzator independent. Nu este reprezentant comercial, agent sau broker. Acesta cumpara si vinde produse si servicii in numele sau si pentru sine.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:43, 18 Aprilie 2010
Eu am mai scris ca prevederile art. 94 si ale art. 96 din Legea nr. 161/2003, astfel cum au fost modificate prin Legea nr. 330/2009, sunt, in opinia mea, doua prevederi contradictorii.

Art. 94, alin. (2) , lit. c) spune ca functionarii publici nu pot desfasura alte activitati in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale etc., art. 96 spune ca functionarii publici pot desfasura alte activitati in domeniul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public.

Pot sau nu pot? Este o dilema din care eu nu pot iesi. Postez mai jos si cele doua prevederi.

Art. 94
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;
Art. 96
(1) Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public liana16 liana16 Functionar public - poate detine functia de consilier judetean si pe aceea de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale ? (vezi toată discuția)
Situatie de incompatibilitate? crimea crimea Sunt functionar pblic la o primarie , lucrez ca si contabila si datorita banilor putini castigati m-am decis sa mai tin contabilitatea la o societate ... (vezi toată discuția)
Functionar public - posibile incompatibilitati? ana_maria34 ana_maria34 Buna ziua, Sunt functionar public si am avut incheiate mai multe contracte cu un centru de cercetare si pregatire profesionala (finantat din venituri ... (vezi toată discuția)