avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde-mi pot gasi dreptatea?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde-mi pot gasi dreptatea?

Sunt angajata la Supermarketul Kaufland din 22-09-2009 pe perioada determinata pana la data de 22-04-2010.Pentru ca nu am putut suporta abuzurile sefelor de nu a ne da dreptul de a merge in pauza de toaleta nemai-vorbind de pauza de masa necesara unui program de 8 ore si jumatate zilnic pe motiv ca nu este personal destul si ne-avand cu cine sa ne inlocuiasca mi s-a imputat faptul ca eu am mereu ceva de spus si ca nu merit prelungirea pe perioada nedeterminata a contractului si mi s-a spus ca nu mai corespund functiei de casiera si sa fiu desteapta si sa plec singura si sa nu ma opun in nici un fel deciziei de neprelungire a contractului din data de 22 - 04 - 2010.Vreau sa stiu pe ce baza legala mi se poate da incetarea contractului si daca eu sunt in medical de pe data de 12-03-2010 pana la data incetarii contractului 22- 04-2010 nu poate sa-i opreasca nimic?.Mentionez ca nu sunt nici prima si nici ultima cu care s-au purtat urat.Credeti ca pot sa-mi gasesc dreptatea undeva?
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 11:54, 17 Mai 2010
C.i.m este pe durata determinata sau nedeterminata?
Fiind vorba doar despre un contract pe perioada determinata,acesta inceteaza de drept la data pt, care a fost incheiat,respectiv 22 aprilie . si asta fara ca angajatorul sa fie nevoit sa va dea vreo explicatie .Sunt si cazuri in care angajatorul poate sa va mai incheie inca 2 contracte temporare in afara celui despre care vorbim,in interval de 24 de luni,sau poate sa va treaca pe un contract pe perioada nedeterminata,dar asta doar daca acesta doreste acest fapt si dupa cate inteleg nu e cazul.
In ceea ce priveste c. medical,acesta e in interiorul perioadei contractuale,deci practic nu va influenta cu nimic decizia finala!
Buna ziua !
Stimata Doamna stiu ca este greu cind nu ti se face dreptate dar vreau sa va spun ce zice Biblia despre dreptate în Epistola lui Pavel catre Romani capitolul 3,versetul10 si anume după cum este scris: „Nu este nici un om drept, nici unul măcar. deci nu cautati dreptatea la oamenii ci doar la Dumnezeu El va poate socoti dreapta si nimeni altul.Sper sa întelegeti si sa va ajute acest raspuns cum m-a ajutat si pe mine de multe ori .Mentionez cuvintul folosit în Biblie pentru drept este neprihanit care înseamna fara vreo vina cit de mica ,perfect ,fara pata ,fara macar o mica intentie de a face rau cuiva ,va întreb poate cineva sa sustina ca este el asa?:-/
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
sptaruco, utilizator
Din OUG 158/2005:
Art. 32. -
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.

2. CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept (art.56j din Codul muncii, la data expirarii sale : 22.04.2010) iar restul de concediu medical este platit de Casa de Asigurari de Sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical nicolaescu_liliana nicolaescu_liliana Daca un salariat are contract de munca pe durata determinata si vine cu un concediu medical care se prelungeste peste data de incetare a contractului de ... (vezi toată discuția)
Salariata insarcinata cu cim determinata creeeatza creeeatza Am o salariata angajata cu CIM pe 3 luni, care urmeaza sa expire luna viitoare. M-a anuntat verbal ca este insarcinata (probabil o sa-mi aduca si actele de la ... (vezi toată discuția)
Contractul pe perioada determinata. ce implica? dana rod dana rod Buna seara. Spuneti-mi va rog, daca raman insarcinata pe perioada contractului de munca pe perioada determinata( sunt in CDR Maternitate pana in 2012), ce se ... (vezi toată discuția)