avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... anulare act administrativ
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

anulare act administrativ

Buna seara!
Doresc sa va intreb ce se poate intampla daca un judecator anuleaza o autorizatie de constructie data de catre o primarie de sector? Constructia in cauza este finalizata in proportie de 80%. Din cate stiu, motivul anularii ar fi nerespectarea regimului de inaltime, cu toate ca in zona exista constructii cu aceeasi inaltime.
Este vorba despre un bloc cu 7 scari, in zona Brancusi ANL, ale carui apartamente sunt vandute in totalitate, o mare parte dintre cumparatori avand contracte finale de vanzare-cumparare.
Vecinul din spatele blocului a dat in judecata initial constructorul, dar a renuntat la proces, intrucat acesta din urma a prezentat o autorizatie de constructie eliberata de primaria sectorului 6. In cele din urma a actionat in judecata primaria, iar verdictul este cel de anulare a autorizatiei.
Prin urmare, ce se intampla cu viitorii proprietari ai acestui bloc?
Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: maria stan , utilizator 21:46, 19 Aprilie 2010
Ati epuizat toate caile de atac sau a fost numai prima instanta?
In primul rand, multumesc ptr promtitudine.
A fost doar prima instanta. Presupun ca s-a facut recurs in termen de 15 zile. Dar nu stiu ce se poate intampla. Eu sunt unul dintre cumparatori. Pur si simplu nu se mai lucreaza nimic. Si ar fi trebuit sa ne mutam de-acum un an si jumatate.
Lucrarile vor stagna pana la sentinta definitiva si irevocabila?
Multumesc
Buna ziua,
Intrbarile aceste ar fi trebuit sa si le puna "Onorata instanta" care a pomulgat solutia.
In mod logic si sustenabil si tehnic, Judecatorul ar fi trebuit sa impuna numai reducerea inaltimii constructiei pana la limita ceruta de PUG/PUZ.
In situatia in care sentinta ramane definitiva, singura solutie viabila este elaborarea si avizarea unui PUD derogatoriu si reluarea procedurii de obtinere a altei autorizatii de construire.
Cu stima,
Toata treaba asta se poate intinde pe o perioada mare de timp. Va intreb, este oare posibil sa ne recuperam banii, in conditiile in care am achitat integral si am semnat contractul de vanzare-cumparare, fara a fi semnat insa procesul de receptie al apartamentului? Precizez ca in contract este stipulat ca daca pana la data de...... apartamentul nu se preda, atunci se platesc penalitati in valoare de..... fff mica, oricum. Nu mai avem nervii necesari. De jumatate de an platim si chirie si rata la banca. Cum putem urgenta treburile? Ce-ar fi de facut?
Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare construire bloc haiduc haiduc Buna ziua! Vin si eu cu o problema la care sper sa gasesc un raspuns avizat: Dupa cativa ani petrecuti \"la bloc\", mi-am dorit din suflet linistea unei ... (vezi toată discuția)
Bloc nou : au fost construite si intabulate 131 apartamente in loc de 72 apartamente cate erau pe autorizatia de constructie imobiliare imobiliare Buna ziua, Ce riscuri exista daca cumparam o garsoniera intr-un bloc nou unde pe autorizatia de constructie sunt autorizate 72 apartamente, iar in realitate ... (vezi toată discuția)
Legalitate autorizație de construcție – l4a similar l2 minerul_vesel minerul_vesel Adiacent blocului în care locuiesc a fost retrocedat un teren viran. Noii proprietarii au primit o autorizație de construcție de la primăria de ... (vezi toată discuția)