Am cumparat un apartament intr-un bloc nou (de fapt am dat doar un avans). Din pacate nu am stiut ca s-ar putea inregistra contractul la cadastru iar acum la cadastru s-a facut o schimbare a numarului cadastral. Adica in antecontractul meu apare un numar de cf dar la cadastru nu mai exista numarul asta iar terenul pe care a fost construit blocul a primit un alt numar.
Din aceasta cauza nu pot inregistra ante-contractul, constructorul refuzand cu obstinatie sa imi dea un act aditional de "echivalare" a numerelor de cf.
Acum constructorul are nevoie de bani si se zvoneste (adica el se lauda) ca o sa ipotecheze blocul (de fapt 4 blocuri).
Mi-ati putea explica pe scurt cum as putea face sa-mi inregistrez totusi ante-contractul sau cum as putea sa-l impiedic pe constructor sa-mi ipotecheze apartamentul ? Sau daca il ipotecheaza, ce anume se schimba pentru mine ?
Evident, in situatia mea sunt de fapt toti oamenii din cele 4 blocuri mentionate (si inca alte 3 blocuri ce inca nu au fost ridicate)
Obtineti de la cadastru o incheiere prin care sa fie mentionata schimbarea numarului topo. vechi cu numarul topo. nou , si data cand a fost schimbat numarul cadastral si imprejurarile prin care s/au schimbat numerele. . Il atasati la contractul dvs. poate va ajuta , daca este cazul...
Vedeti ce scrie in antecontractul de vanzare-cumparare. S-ar putea sa existe o clauza in care se precizeaza daca bunul poate fi ipotecat pe perioada cat platiti ratele.
Daca nu exista, puteti ataca in instanta decizia constructorului. Este dreptul dvoastra de a va proteja investitia.
Dat fiind faptul ca sunteti doar un promitent-cumparator, nu aveti calitatea si deci nu puteti impiedica constructorul (proprietar ?) sa-si ipotecheze imobilul.
Totusi, faptul nu va prejudiciaza interesele deoarece la incheierea actului de vanzare-cumparare (final), vanzatorul trebuie sa ridice complet toate sarcinile ce eventual ar greva apartamentul Dvs.
Cumparare apartament
alex_32
Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament nou, intr-un ansamblu de mai multe blocuri in constructie, de la dezvoltator cu cash(avans la antecontract si plata ... (vezi toată discuția)