avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... care sunt sansele mele dupa divort si cu partajul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

care sunt sansele mele dupa divort si cu partajul?

m-am casatorit acum 2ani nu avem copii,eu am ocasa cu curte dobandit inainteta casatoriei in curte am modificat o camara in camra si baie unde sa stam ca in casa au ramas copiii mei din casatoria anterioara.am scos bani de la banca 120000leipe numele meu cu rata lunara de 242 lei mentionezi ca sotul nu aadus nimic in casa toate mobila ,si tot ce trebuie intr-o casa am avut eu inainte.vreau sa bag divortul ca e foarte agresiv mai si bea ,face scandal zilnic ,egelos e o boala la el si recunoaste vreau sa mentionezi ca in 16 mai ne-am catatorit iar banca am scot in 29 mai acelasi an platin ratele pana azi.
Cel mai recent răspuns: ioo.margareta , utilizator 08:42, 19 Aprilie 2010
Bunurile dobandite inaintea casatoriei sunt bunuri proprii, iar cele dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune. Aceasta inseamna, ca operaeza o prezumtie relativa ca fiecare dintre soti a contribuit la 50% la fiecara bun comun. Faptul ca aceasta prezumtie este relativa, inseamna, ca daca se poate dovedi un alt raport la contributii, se va lua in considerare ceea ce s-a dovedit.

Adica: In cursul partajului aduceti dovezi despre contributiile Dvs. si este foarte probabil sa primiti Dvs. bunurile cu obligatia de a plati o sulta viitorului Dvs. ex-sot.
ioo.margareta a scris:

m-am casatorit acum 2ani nu avem copii,eu am ocasa cu curte dobandit inainteta casatoriei in curte am modificat o camara in camra si baie unde sa stam ca in casa au ramas copiii mei din casatoria anterioara.am scos bani de la banca 120000leipe numele meu cu rata lunara de 242 lei mentionezi ca sotul nu aadus nimic in casa toate mobila ,si tot ce trebuie intr-o casa am avut eu inainte.vreau sa bag divortul ca e foarte agresiv mai si bea ,face scandal zilnic ,egelos e o boala la el si recunoaste vreau sa mentionezi ca in 16 mai ne-am catatorit iar banca am scot in 29 mai acelasi an platin ratele pana azi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drept am din casa sotiei unde am investit aproape numai eu? mrt mrt Buna ziua De cateva zile sotiei mele i s a pus pata pe mine sa parasesc domiciliul fara vreun motiv intemeiat. Cand ne am cunoscut ea de abia cumparase ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prima casa ContSters143842 ContSters143842 Mentionez ca nu sunt casatorita dar prietenul meu doreste sa achizitioneze un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac la divort/partaj ca sa-mi iau copiii si banii investiti Tanatcup@gmail.com Tanatcup@gmail.com Stam impreuna de 15 ani, căsătorită legal de 11 ani, lacuim in casa cu socrii, avem doi copii, fetita de 13 ani si băiețel de 11 ani, am mai fost certata ... (vezi toată discuția)