avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie sa fac la divort/partaj ca sa-mi iau copiii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie sa fac la divort/partaj ca sa-mi iau copiii si banii investiti

Stam impreuna de 15 ani, căsătorită legal de 11 ani, lacuim in casa cu socrii, avem doi copii, fetita de 13 ani si băiețel de 11 ani, am mai fost certata cu soltul meu acu 7 ani si am stat 3 luni despărțiți, acuma el imu cere divortu si imi cere sa-i las copii si sa plec, motivul lui este ca nu ma mai iubeste, si nu ma mai vrea, (are pe cineva). Eu lucrez de 10 ani manichiurista, acasa, am lucrat la negru pana anul acesta in februarie, cand mi-am facut firma ca sa pot scoate bani din banca sa terminam la casa ceea ce am inceput..spre norocu meu nu am scos bani,. El imi cere sa plec si sa divortam de comun acord, dar ca nu-mi da nimic din ce am facut impreuna la casa, el fiind muzicant...casa e pe socrii, dar de cand ne-am casatorit am investit foarte mult in ea, am ridicat etaje si am marit locuinta.eu acuma daca ar fii sa plec ar trebui sa stau pe chirie, nu am licuinta, si as dorii sa stiu ce trebuie sa fac ca sa-mi castig copii si sa-mi primesc banii innapoi care mii trimitea maică-mea din strainatateca sa platesc rata la banca, ca-si facuse el autorizatie de muzicant ai am scos 10000€ si banii si munca mea care am depus-o...asta constand in zugraveli, pus parchet pe jos, pus tavane false...etc...care le-am facut eu singura cu mainile mele...pe motiv ca sa nu mai platim maistor.plus banii care i-am investit eu, munciti de la unghii... Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2017
Tanatcup@gmail.com, utilizator
In cadrul procesului se vor analiza probele si situatia de drept apricabila.
Daca nu va intelegeti amiabil va veti judeca si in functie de aparari si probe se va hotara de instanta.
Stimată doamnă, recuperarea investiţiei în casa socrilor este problematică, mai mult v-ar costa demersurile decât câştigul, deci spuneţi adio la rezultatul muncii dvs. de 15 ani.
Copiii dvs. sunt mari, cam ei decid dacă vor să vină cu dvs. sau vor să rămână cu tata, în casa în care au trăit până acum.
Sunteţi dezavantajată şi de faptul că aţi lucrat la negru, nu puteţi dovedi contribuţia dvs. la îmbunătăţirile casei , eventual dacă aţi avea facturi pentru materiale de construcţie pe numele dvs....
Va multumesc pt răspuns, deci toata munca mea in 15 ani..s-a dus.....????
Cam aşa, doamnă.Cunosc o coafeză în aceeaşi situaţie, aceea a fost căsătorită de 3 ori, nu a putut avea copii, a câştigat foarte bine , a investit în fiecare casă şi a plecat cu hainele de pe ea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de ceea ce va putea dovedi.
Dreptul de a obtine bani il are dar este un proces complicat mai ales din cauza problemelor legate de probe.
O problema mare este si aceea ca instantele tind sa incurce probatoriul in astfel de cazuri si nu prea au tendiinta de a exercita un rol activ in mod efectiv.
In concluzie, principial vorbind sanse exista dar in concret pot exista probleme.
Ar putea obtine si o scutire sau esalonare a taxei judiciare de timbru ceea ce i-ar facilitata dreptul de acces la justitie.

Alte discuții în legătură

Lamuriri in procesul de partaj mariabibire mariabibire Buna ziua d.le Avocat. Eu am introdus actiunea de partaj pe data de 12 iulie 2013 si am prima infatisare in procesul de partaj pe data de 10 aprilie 2014.Am ... (vezi toată discuția)
Divort luci6775 luci6775 sunt casatorit de 8 ani sotia mea are un copil din prima casatorie si sm facut cu ea inca un copil , ea nu a lucrat niciodata, eu am avut un apartament si ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters86398 ContSters86398 bun ziua as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul socrului-pe numele acestuita Daca ar fi sa ... (vezi toată discuția)