Am si eu o urmatoarea problema: patronul unde am lucrat mi-a trimis o adresa acasa prin care ma ameninta cu depunerea unei plangeri pentru abuz de incredere. In timpul cat am lucrat mi-a dat cadou un tel mobil si o combina frigorifica deoarece spune el nu-si permitea sa-mi mareasca salariul. Nu am semnat vreun act de luare a lor in primire iar la plecarea din firma am semnat la notar un act prin care nu mai aveam pretentii reciproce. De asemenea mi-a dat si decizie de incetare a activitatii prin demisie. Nu am semnat fisa de lichidare pentru ca nu am avut nimic pe inventar. Credeti ca are sanse o astfel de plagere?
Daca acele bunuri reprezinta o compensare materiala pentru munca depusa de dvs nu cred ca puteti fi acuzat de abuz de incredere.
In plus se pare ca aveti si un inscris care consfinteste lipsa pretentiilor de orice natura dupa incetarea contractului de munca.
Da, daca ati primit cadou acele bunuri nu are ce sa faca nici sub aspect penal si nici sub aspect civil.
Inscrisul notarial dovedeste ca nu ii mai datorati nimic.
Daca puteti face dovada celor afirmate,in sensul ca bunurile respective v-au fost date cu titlul de cadou sau ca recompensa pentru munca orestata(acte,martori,alte mijloace de proba),nu veti avea nicio problema de ordin penal sau civil
Daca face dovada nu va avea nicio problema.
Daca este prezumat nevinovat dovada savarsirii infractiunii tb facuta de acuzare.
Exista si acea intelegere scrisa...