avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre gaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre gaj

am o intrebare. firmele de recuperere pot sa imi mai scoata casa mea la licitatie daca deja asupra ei este un contract de gaj?
mai exact, am luat ceva credite bancare pe care nu leam platit si cred ca in curind vor veni firmele de recuperare sa recupere banii. nu vreau sa le platesc, dar mie frica sa numi ia casa.
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
nicolas25, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters141118 , utilizator 10:41, 19 Aprilie 2010
In primul rand, nici un fel de firma sau executor nu va poate executa silit decat in baza unui titlu executoriu. Titlu executoriu este reprezentat de o hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila, investita cu formula executorie.
In cazul in care aveti un contract de gaj pe acelasi imobil, adica un alt creditor chirografar, acesta va putea participa la licitatie pentru a-si pastra creanta pe care o are la dvs.
Probabil casa dvs. este grevata de o sarcina reala, adica un drept de ipoteca in favoarea creditorului ipotecar. Asa fiind, acest creditor are drept de urmarire si de preferinta, adica se va indestula cu inaietate fata de alt creditor , respectiv fata de creditorul chirografar. deci firma de recuperari n u va poate executa acest bun .
executarea/vanzarea la licitatie e o treaba, distributia pretului e alta:D
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
ContSters141118, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fff urgent. executare irbo irbo buna ziua. as avea nevoie de putin ajutor. speta este urmatoarea: eu sunt creditor privilegiat (contract de gaj asupra unor bunuri inscris si la AEGRM). un ... (vezi toată discuția)
Executarea unei sentinte judecatoresti straine in romania NATHAN HATIEGAN NATHAN HATIEGAN Buna ziua. Va solicit o clarificare in legatura cu un subiect care intereseaza in acest moment cel putin 100 000 de Romani aflati in Spania. Toti acestia au ... (vezi toată discuția)
Executare silita; mai multi creditori monique2803 monique2803 Sunt intr-o situatie imposibila si va rog nu ma judecati inainte de a-mi raspunde. Am un imobil ipotecat in favoarea unei banci care a cesionat creditul unei ... (vezi toată discuția)