avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... act donatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

act donatie

as dori sa stiu daca mama poate dona surorii mele partea mea de teren agricol fara aprobarea mea,cu care eu nu sint de acord.mentionez ca eu si sora mea am renuntat la mosteniri in favoarea mamei in 1993.
Da, poate ,daca are calitatea de proprietar, donatia fiind un act de dispozitie la care orice proprietar este indreptatit.
intrucat dvs. ati renuntat la succesiune , mama dvs. a devenit unic succesor si drept urmare unic proprietar. daca nu au mai existat si alti succesori acceptanti .
astfel, in virtutea dreptului de proprietate, mama dvs. poate dispune cum doreste de terenul al carui proprietar este . si nu are nevoie de consimtamantul dvs.
... numai ca dupa moartea ei, va puteti cere rezerva succesorala.
Mama nu poate dona( testa ...) nimic fara sa va respecte rezerva succesorala.!!!!!poate in schimb vinde.
Odata ce ati renuntat la succesiune, bunul poate fi dispus cu titlu gratuit fara acordul dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Sora mea mi-a donat un apartament. poate copilul ei, acum minor, să atace donația când va fi major? Lupu Gabriela 10 Lupu Gabriela 10 Buna seara.Sora mea mi-a dat apartamentul ei prin donatie acum 9 ani,avand amandoua cate un copil ....Intrebarea mea ar fii:Copilul ei cand va fi major ar ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii dodorina49 dodorina49 Bunaseara, explicati-mi cva rog cum se face ,ce inseamna acceptarea mostenirii.Suntem 4 surori.In timpul vieti mama a facut un contract de intretinere cu o ... (vezi toată discuția)