avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lipsa bani din casierie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lipsa bani din casierie

Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti intr-o problema;
- o persoana intocmeste registrul de casa si alte persoane se ocupa de colectarea banilor si nicuna dintre aceste persoane nu au in fisa postului sau contractul de munca specificat functia de casier.
- toate aceste acte si bani nu sunt predate pe un proces verbal de predare primire.
1. Cine raspunde in cazul in care lipsesc bani si mai ales cum se poate identifica vinovatul, daca actele cu banii respectivi au fost predati, atata timp cat nu exista un document justificativ?
2. In registrul de casa s-au operat doar actele primite, ce vina are persoana care semneaza registrul daca anumite acte nu au fost predate?
3. Daca niciuna din aceste persoane care se ocupau de bani si registru de casa nu aveau functia pentru a indeplinii aceste sarcini, fiind nevoite a executa aceste operatiuni deoarece asa se cerea de patron, cine se face vinovat?
4. Persoanele care au emis acele acte, acte care nu se gasesc predate si inregistrate, nu se fac vinovate?
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 19:59, 19 Aprilie 2010
raspunderea e solidara
Sunt vinovati cei care au acceptat sa faca activitati,fara ca acestea sa fie reglementate in vreun fel sau in vreun act,sunt vinovati cei care au manipulat banii,dupa primire,este vinovat patronul care nu rglementat in vreun fel activitatile din societate sau care chiar poate a avut un interes sa fie aceasta"brambureala".
In orice caz culpele concrete pot fi stabilite in urma cercetarilor penale.
Pana acum,pana la o eventuala individualizare a lor,ca urmare a unor cercetari penale,acestea pot fi doar niste culpe generice,raportate doar la informatiile furnizate de dvs
Vinovatia se stabileste in urma cercetarii penale si se bazeaza pe probe. Daca nu exista probe scrise, desi legal trebuiau sa existe, vinovatia se poate stabili prin orice mijloc de proba : declaratii martori, expertiza, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila poate stabili vinovatia ??????? bitu bitu Societatea X,angajeaza o societate de audit pentru servicii contabile.Conducere societatii X,dispune verbal ca registrul de casa sa fie tinut de o anume ... (vezi toată discuția)
Cine este vinovat? bitu bitu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Sunt acuzat de delapidare,mentionez ca nu am avut niciodata fisa postului de casier sau gestionar si ... (vezi toată discuția)
Dubii in privinta vinovatiei inculpatului Lulica Lulica Buna ziua Daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscatoare... Exista in legislatia noastra o prevedere potrivit careia un inculpat nu poate fi condamnat decat ... (vezi toată discuția)