avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Bilete de avion.....
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Bilete de avion.....

Buna ziua.Va rog,daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Lucrez la o institutie publica .In luna octombrie ,o parte dintr salariati trebuie sa faca o deplasare in China.Pretul biletelor depaseste peste 7 000 Euro.Nu am mai fost pusi niciodata intr-o astfel de situatie si nu stim cum sa procedem.Am avut dificultati a o obtine de la compania aeriana un contract .Se pare ca acest contract sunt dispusi sa-l semneze doar agentiile care se ocupa cu vanzarea biletelor de avion..L-am obtinut in cele din urma.Nimeni nu stie nimic de SEAP.Nu stiu cum sa procedem.Trebuie sa facem o licitatie sau care este sfatul dumneavoastra in aceasta problema,.Mii de multumiri si multa sanatate va doresc.
Transportul aerian de calatori figureaza in anexa 2a la oug 34. In general, dupa cum se poate observa in seap, autoritatile utilizeaza acordul cadru pt. serviciile de transport aerian. serviciile de cazare intra in categoria serviciilor hoteliere din anexa 2 b care sunt cumva exceptate de la aplicarea oug 34. De asemenea, transportul terestru de calatori este posibil sa fie inclus in categoria "serviciii anexe si auxiliare transportului" care se regasesc tot in anexa 2 b. Pt. un raspuns clar trebuie confruntate exceptiile de transport cu codurile cpv. Cat priveste cumpararea de energie, aceasta nu este exceptata de la oug 34. Singura exceptie o constituie art 245 si se refera la autoritatile "sectoriale". Daca nu exista mai multi furnizori de energie, atunci se face negociere fara publicare motivata de un dr. exclusiv.
Tot ce ati mentionat, se afla in anexele respective.
Problema care am pus-o este ca: un subiect distinct este procedura de achizitie a prestarii unui serviciu de transport persoane (regulat sau ocazional)pentru o autoritate, cu tot ceea ce deriva din aceasta(prevedere in PAAP, surse de finantare,etc) si alt subiect este asigurarea si decontarea cheltuielilor( inclusiv transportul) ptr. deplasarea unei delegatii in afara tarii. Acest fapt se reflecta , cum am mai spus, si in contabilitate, unde se inregistreaza separat cheltuielile cu transportul de persoane si separat cele cu deplasarile, detasarile si transferurile.
In privinta energiei am facut intr-adevar o mentionare eronata, energia se achizitioneaza prin procedura de achizitie, dar nu asta era tema discutiei.
Personal am cautat in SEAP si am gasit un singur anunt pe aceasta tema, de la pioneratul SEAP-ului, primele luni de functionare(2007), cand nu prea stia nimeni ce e acela, incheiat cu contract. Oare de atunci nu a mai facut nimeni deplasari de delegatii de peste 15.000 de euro? Dati-mi alte exemple de proceduri de achizitie recente pentru transportul aerian al delegatiilor in strainatate si atunci subiectul este incheiat.
E posibil sa aveti dreptate. Spun asta pt. ca institutia la care lucrez a achizitionat combustibil pt. deplasarile din tara, insa daca angajatii se deplaseaza cu autooturismul personal li se deconteaza combustibilul.
In fine, discutia plecase de la faptul ca oricum biletele costau 7000 euro. Probabil ca pana acum au achizitionat si dictionarele.B-)
Multumesc ptr. colaborare=D>
Raman la punctul meu de vedere si cred ca totusi OUG 34 se aplica, prin utilizarea contractelor cadru . Atata timp cat legea nu excepteaza aceste servicii de la procedura aplicarea legii nu se discuta . Nu implicam aici decontarea biletelor de calatorie deoarece acesta este un drept al angajatului iar angajatul poate sa aleaga mijlocul de transport cu limitarile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca . Decontarea benzinei este iarasi altceva deoarece angajatul alimenteaza de la o benzinarie oarecare atunci cand are nevoie (vorbesc de benzina decontata pentru folosirea autoturismului personal de acasa pana la serviciu ).
Iata si dovada ca se foloseste totusi OUG 34:
Informaţii generale
Ţara: România
Numărul Anunţului/Contractului:
Data publicării:
Cumparator: Primaria Municipiului

Limba de publicare a anunţului: Română

Informaţii de Contact
Adresa: Biroul Achizitii Publice
B-dul OITUZ, Nr.,

România
Telefon:

Fax:

E-mail: Faceţi clic aici

Bunuri, lucrări, servicii
09132100 - Benzină fără plumb
09134200 - Motorină
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
Emil Lasconi, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Exceptii ordonanta 34/2006 Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Institutie publica trebuie sa cazeze pe o perioada de mai lunga de timp un grup de persoane.Din cate stiu serviciile de cazare sunt exceptate de ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa dancantemir dancantemir Vreau sa achiztionez -serviciul de elaborare a PIDU -sub 30.000 euro -studii de fezabilitate pentru strazi-sub 30.000 euro Pot sa fac doua contracte ... (vezi toată discuția)
Anunt de participare vs. cerere de oferta melcsy melcsy care este diferenta intre anunt de participare si cererea de oferta? (vezi toată discuția)