avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Birou credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Birou credit

Buna,
Am lucrat la o banca o perioada de timp dupa care mi-am depus demisia.Inainte de plecare a trebuit sa-mi achit toate datoriile- in cazul meu un card de credit pe care am depus toata suma folosita. Printre altele mi s-a eliberat si o fisa de lichidare in care se specifica clar ca nu am datorii si nici tranzactii in curs de decontare pe cardul de credit. Am plecat si toate au fost bune si frumoase pana cand dupa o luna ma trezesc cu un telefon de la banca(Urmariri credite) cum ca am 1 RON datorie pe card.Le-am explicat ca nu am nici o datorie si ca nu o sa vin la banca cativa zeci de kilometrii ca sa depun fabuloasa suma. Astazi dupa doua luni si ceva sunt raportat la Biroul de credit. Ce pot face in situatia asta(mai ales ca mai vreau sa iau credite si nu mai pot din cauza raportarii)?? Daca am acea fisa de lichidare in care este mentionat clar ca nu am nici o datorie, pot sa o folosesc ca si dovada??? Pot sa-i dau in judecata????

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:26, 19 Aprilie 2010
Nu cred.Trebuie sa faceti o distinctie clara intre calitatea de salariat (vezi fisa de lichidare) si calitatea de debitor-unde ati beneficiat de anumite facilitati din partea bancii (card de credit)/angajatorului.

Un fost coleg, probabil, a tinut neaparat sa-si arate fata de dvs, "gratitudinea", gasind o modalitate de sicanare...destul de ingenioasa, dealtfel.

Dvs. cunoasteti contractul de credit/conditiile creditarii.Ati lucrat in banca.Puteti "vira" fabuloasa suma sau puteti ruga un alt coleg sa faca acest gest pentru dvs. Este totusi 1 leu...

Puteti sa-i dati in judecata dar nu cred ca veti avea si castig de cauza...iar deranjul dvs. va fi mult mai mare decat orice ipotetic prejudiciu pe care considerati ca l-ati putea obtine daca ati castiga un ipotetic.eventual proces cu banca!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un alt card pentru virarea salariului klein andreea klein andreea buna ziua tuturor.intrebarea mea este:daca primesc salariul la ora actuala pe un card al unei banci, card pe care am un overdraft pot sa deschid un alt cont la ... (vezi toată discuția)
Probleme rambursare anticipata credit bgolis bgolis buna seara, am un credit,negarantat, pe data de 21.12.2012.,am fost la banca si am platit rata lunara,am intrbat daca pot platii anticipat creditul,persoana ... (vezi toată discuția)
Debit card de credit vali2267@yahoo.com vali2267@yahoo.com Buna ziua, Solicit si eu ajutor intr-o problema: Am avut un card de credit la [editat] BANK unde am ajuns in imposibilitate de plata la un moment dat , am ... (vezi toată discuția)