avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare proprietate

Buna ziua. Am dintr-o proprietate mostenita prin succesiune 6 din 7 parti. Cum pot sa intabulez proprietatea (este pe titlu de proprietate) si daca pot sa o vand fara acordul partii a 7-a?
Cum se pate face iesirea din indiviziune daca terenul este in intravilan (1000mp)si are o casa cu 2 camere?
Cum fac partea a 7-a sa plateasca la intabualre?
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
iooi, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:37, 19 Aprilie 2010
Daca partea nr 7 a renuntat la mostenire si este straina de mostenire puteti semna actul de vanzare ceilalti 6.

avocat Claudiu Lascoschi
intraga prop trebuie intabulata astfel incat ih Cf sa apareti dv scu cota parte de 6/7, si celalalt mostenitor cu cota sa de 1/7.
ulterior puteti face actul de instrainare catre cine doriti dvs.
ar fi mai bine sa faceti iesirea din indiviziune;nu stiu ce fel de propr e...dar nu stiu cine ar cump in cond.astea..contactati un av si faceti iesirea din indiv.succces!
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
Cristina Voicu, Avocat
Daca se lotizeaza bunul e posibil sa nu mai gaseasca cumparator.
Daca nu exista neintelegeri in privinta pretului vanzarii nu are sens sa deschida proces pentru iesire din indiviziune.
Trebuie vazute de un avocat sau notar actele pe care le detineti.

avocat Claudiu Lascoschi
Dar daca nu reusesc sa mai gasesc pe al 7-lea proprietar find plecat prin tari straine mai pot face iesirea din indiviziune sau sa vand?

Alte discuții în legătură

Succesiune simonaagachi simonaagachi Sintem 5 frati la care le/au murit parintii.La inmormintare acum 7 ani s-a hotarit de comun acord ca apartamentul sa ramina unuia dintre frati.Succesiunea inca ... (vezi toată discuția)
Coproprietarii refuza sa ofere copie de pe buletin pt cadastru vali_085 vali_085 Cum se poate obtine o copie a buletinelor coproprietarilor pt efectuarea unui cadastru si intabulare in cazul in care unul din coproprietari doreste sa isi ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mona21 Mona21 IN 2008 MI-A MURIT TATAL, LASANDU-MI CA MOSTENIRE 1/2 DIN CASA PARINTEASCA SI TERENUL AFERENT CASEI, CEALALTA JUMATATE FIIND A SOREI LUI.IN MAI 2009 AM FACUT ... (vezi toată discuția)