avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Sintem 5 frati la care le/au murit parintii.La inmormintare acum 7 ani s-a hotarit de comun acord ca apartamentul sa ramina unuia dintre frati.Succesiunea inca nu s-a facut,iar acum doi dintre frati nu mai sint de acord.Ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:44, 15 August 2010
daca nu ati facut nici un act in sensul aratat, adica de renuntare la succesiune atunci fratii care au pretentii pot solicita iesirea din indiviziune si pot dobandi cota lor legala.
se va dispune iesirea din indiviziune de catre instanta de judecata si va fi atribuita cota fiecarui mostenitor.
dar de cine are interes se poate invoca renuntarea tacita la mostenire a fratilor cu pretentii
simonaagachi a scris:

Sintem 5 frati la care le/au murit parintii.La inmormintare acum 7 ani s-a hotarit de comun acord ca apartamentul sa ramina unuia dintre frati.Succesiunea inca nu s-a facut,iar acum doi dintre frati nu mai sint de acord.Ce se poate face in acest caz?

Ar trebui sa consultati un avocat din localitatea unde va avea loc procesul.
Exista posibilitatea ca ceilalti frati sa fie straini de mostenire.
Nu are sens sa mergeti la notar daca exista neintelegeri intre mostenitori.
In functie de mai multe aspecte exista posibilitatea ca doar un singur mostenitor sa primeasca toata mostenirea.
Depinde de mai multe lucruri...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare proprietate iooi iooi Buna ziua. Am dintr-o proprietate mostenita prin succesiune 6 din 7 parti. Cum pot sa intabulez proprietatea (este pe titlu de proprietate) si daca pot sa o ... (vezi toată discuția)
Moștenire casa părintească Danaioana Danaioana Bună ziua, In situația în care 4 frați sunt moștenitorii unei case la țară unde de 16 ani nu locuiește nimeni. (succesiunea s-a făcut, fiecare are ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta. suntem 5 frati. nu am reusit să facem ... LeontinOI LeontinOI Succesiune in instanta. Suntem 5 frati. Nu am reusit să facem succesiunea casei părintești la notar. Fratele care locuiește în casă nu este deacord ... (vezi toată discuția)