am incheiat un contract de instrainare a bunului cu conditia intretinerii pe viata cu o batrina care spune ca nu are rude,a fost autentificat notarial,pot sa stiu cind va deceda, pot avea probleme cu ''posibili'' mostenitori?
Daca respectati clauzele contractuale nu veti avea probleme.
Pentru mai multe detalii ar trebui sa consultati un avocat contracost pentru a cunoaste detaliile in caz de proces si sa nu fiti luata pe nepregatite.
Teoretic nu ar trebui sa existe probleme, insa cine stie, este indicat sa pastrati dovezi ale prestarii intretinerii, cumpararii medicamentelor, diverselor plati..chiar martori care sa confirme la o adica faptul ca dvs. v-ati indeplinit obligatiile cu buna credinta. in aceasta ipoteza, oricine ar aparea si orice ar invoca, ulterior decesului , dvs, veti deveni proprietar cu drepturi depline , odata ce veti putea face dovada indeplinirii obligatiilor. Insa oricum sansele ca vreunei rude sa ii fie admisa vreo cerere , de vreme ce btrana, in timpul vietii sale nu va incerca desfiintarea actului pe motivul lipsei intretinerii , sunt minime.
cred ca ar fi util pt dvs sa obtineti un certificat de la IML care sa ateste ca doamna e in deplinatatea facultatilor mintale.
sa inscrieti contractul in cartea funciara
Mai degraba puteti avea probleme intrucat vanzatoarea se va razgandi sa ii acordati intretinere.
Va poate deschide proces dar daca contractul este respectat nu va obtine castig de cauza.
Trebuie sa aveti grija sa respectati contractul.Unele contracte sunt redactate intr-un fel si altele in alt fel.