avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de instrainare a bunului cu conditia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de instrainare a bunului cu conditia intretinerii pe viata

am incheiat un contract de instrainare a bunului cu conditia intretinerii pe viata cu o batrina care spune ca nu are rude,a fost autentificat notarial,pot sa stiu cind va deceda, pot avea probleme cu ''posibili'' mostenitori?
Cel mai recent răspuns: maicik , utilizator 17:01, 7 Decembrie 2011
pt. a evita orice "surpriza" neplacuta pe viitor, dvs. tb asa va luati toate masurile d eprecautie , respectiv:
- intretinuta sa aiba certificat de la IML in momentul incheierii contr. de intretinere;
- contr. sa fie redactat in forma autentica, la notar ;
- sa se intabuleze in CF ;
- sa va respectati toate obligatiile asumate prin acel contract si sa pastrati toate inscrisurile doveditoare in acest sens .
beneficiarul intretinerii a decedat si am respectat toate conditiile contractului.Acum ca am contractul si adeverinta de deces a beneficiarului intretinerii cit sa astept si ce procedura urmeaza.va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate sa ma scoata de la mostenire? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, este vreo posibilitatea legala ca o ruda, care are si ea dreptul la mostenire, sa faca succesiunea fara mine, in ideea de a ma indeparta de la ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la mostenire? urgent va rog onutza_draguta onutza_draguta vreau sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac ,decedata are trei nepoti, din care unul e plecat in afara, si in perioada cand traia decedata ,acesta s-a mutat in ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire garsoniera - va rog, cititi! Claudium123 Claudium123 Situatia este urmatoarea: mama mea naturala s-a recasatorit la un moment dat si a ramas casatorita pana cand a murit cu aceasta persoana timp de 20 de ani. ... (vezi toată discuția)