avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept mostenire garsoniera - Va rog, cititi!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept mostenire garsoniera - Va rog, cititi!


Situatia este urmatoarea: mama mea naturala s-a recasatorit la un moment dat si a ramas casatorita pana cand a murit cu aceasta persoana timp de 20 de ani. Sotul (al doilea) a decedat si el la cativa ani dupa ea. Garsoniera in care au locuit a fost cumparat de el prin imprumut facut la Cec dinaintea casatoriei cu ea, dar achitat in timpul casatoriei. Din pacate toate chitantele cu dovada achitarii sunt doar pe numele lui (desi au platit impreuna), de asemenea si actul de proprietate. Acest barbat nu a avut rude de niciun fel, de asemenea timp de 20 de ani cat au fost casatoriti nu a aparut nicio ruda, nici dupa decesul lui survenit in urma cu cativa ani. Ce posibilitate am de a revendica si a castiga garsoniera, atata timp cat nu am niciun act de succesiune, testament etc ci doar dovada ca sunt fiul natural celei cu care el a fost casatorit, si practic singura ruda a decedatului (chiar daca nu sunt ruda de sange). Ma puteti ajuta cu vreo informatie daca exista vreo sansa de a rezolva?
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 06:58, 22 Februarie 2010
Garsoniera este nelocuita in prezent?
In primul rand trebuie sa faceti succesiunea dupa mama dvs. Dupa aceea trebuie sa faceti actiune in instanta pentru ca , indiferent de faptul ca toate chitantele sunt pe numele defunctului sot al mamei dvs , acest lucru nu inseamna ca ratele s-au achitat in timpul casatoriei si mama dvs avea un crept de creanta asupra a jumatate din sumele de bani achitate!
B-)
Da, garsoniera este nelocuita, dar platesc de cativa ani toate taxele necesare (intretinere, impozite). Odata facuta succesiunea care ar fi urmatorul pas de urmat? Se poate trece la partea revendicarii? Sincer, nu stiu nici macar pentru succesiune cum trebuie procedat, cui sa ma adresez, cat de riscant este sa deschid vreun proces in sensul asta... Mersi mult inca o data pentru promptitudine
Eu cred ca inainte de a face un demers trebuie sa consultati un avocat contracost care sa vada toate actele.
Avand in vedere ca nu exista si alti mostenitori se poate gasi o cale de rezolvare daca am inteles eu bine situatia.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc mult, intentionez sa consult pe cineva in acest sens, singura problema este cea a nesigurantei...
In viata si in justitie nimic nu este sigur.
Vedeti sa platiti corespunzator avocatul ca sa nu uite de dvs.Pt ca daca uitati...
Asa incepe adesea nesiguranta in Romania....:)

Alte discuții în legătură

Drept de succesiune/ uzucapiune garsoniera Claudiu123 Claudiu123 Situatia este urmatoarea: mama mea naturala s-a recasatorit la un moment dat si a ramas casatorita pana cand a murit cu aceasta persoana timp de 20 de ani. ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca este fratele mamei marius s marius s Buna ziua.am apelat la dumneavoastra cu o problema... Mama mea are un frate care a fost nascut inainte ca bunica mea sa se casatoreasca cu bunicul...dupa ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se da următoarea problema. mama a decedat în 2020 ... Alessyaalx Alessyaalx Bună seara. Se da următoarea problema. Mama a decedat în 2020 in urma decesului a rămas un apartament de 3 camere dobândit înainte de căsătorie,dar o ... (vezi toată discuția)