avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de succesiune/ uzucapiune garsoniera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de succesiune/ uzucapiune garsoniera

Situatia este urmatoarea: mama mea naturala s-a recasatorit la un moment dat si a ramas casatorita pana cand a murit cu aceasta persoana timp de 20 de ani. Sotul (al doilea) a decedat si el la cativa ani dupa ea. Garsoniera in care au locuit a fost cumparat de el prin imprumut facut la Cec dinaintea casatoriei cu ea, dar achitat in timpul casatoriei. Din pacate toate chitantele cu dovada achitarii sunt doar pe numele lui (desi au platit impreuna), de asemenea si actul de proprietate. Acest barbat nu a avut rude de niciun fel, de asemenea timp de 20 de ani cat au fost casatoriti nu a aparut nicio ruda, nici dupa decesul lui survenit in urma cu cativa ani. Ce posibilitate am de a revendica si a castiga garsoniera, atata timp cat nu am niciun act de succesiune, testament etc ci doar dovada ca sunt fiul natural celei cu care el a fost casatorit, si practic singura ruda a decedatului (chiar daca nu sunt ruda de sange). Ma puteti ajuta cu vreo informatie daca exista vreo sansa de a rezolva? Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 07:55, 22 Februarie 2010
Ar exista posibilitateqa unei atiuni in constare a calitati de mostenitor al mamei si apoi sa va adresati unui birou notarial intrucit se pune problema cotei tatalui vitreg care nu are mostenitori si o culege stattul.
buna ziua!
in masa succesorala a mamai dvs, nu intra o cota parte din acest imobil, intrucat imobilul a fost dobandit doar de catre tatal vitreg.
nu va ramane decat sa stapaniti acest imobil 30 ani pt a putea invoca uzucapiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire garsoniera - va rog, cititi! Claudium123 Claudium123 Situatia este urmatoarea: mama mea naturala s-a recasatorit la un moment dat si a ramas casatorita pana cand a murit cu aceasta persoana timp de 20 de ani. ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă, după decesul unei persoane, nimeni nu deschide succesiunea? dan_2018 dan_2018 O persoana a decedat si a avut in posesie un apartament. Nimeni nu deschide succesiunea. Ce se intimpla cu apartamentul daca nimeni nu spune nimic, nici cei ... (vezi toată discuția)
Bună, am o întrebare tatăl meu s-a recăsătorit și a fost ... Ana maria2123 Ana maria2123 Bună, am o întrebare tatăl meu s-a recăsătorit și a fost căsătorit cu mama mea vitrega câțiva ani.El avea o casa primita de la bunici lui prin ... (vezi toată discuția)