avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună, am o întrebare tatăl meu s-a recăsătorit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună, am o întrebare tatăl meu s-a recăsătorit și a fost ...

Bună, am o întrebare tatăl meu s-a recăsătorit și a fost căsătorit cu mama mea vitrega câțiva ani.El avea o casa primita de la bunici lui prin donație înaintea căsătoriei cu mama vitrega.Stiam ca ea are dreptul la 25%din moștenirea aflat ca și mama vitrega a murit.se mai face succesiunea după tatăl meu? Și cine poate moșteni cei 25%ce ii reveneau mamei vitrege dacă se finaliza succesiune,

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:33, 30 Mai 2022
Pana la urma cine a murit primul?
Tatăl sau mama vitrega?
mostenitorilor ei, iar daca nu are, acea cota o culege statul.
Primul a murit tata

raluk0207 a scris:

Pana la urma cine a murit primul?
Tatăl sau mama vitrega?

Dacă mama vitrega nu a lăsat testament, cota ei de 1/4 va reveni rudelor acesteia pana la gradul 4 inclusiv.
Dacă nu are, succesiunea este vacanta, iar cota de 1/4 o culege statul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire affahrer71 affahrer71 Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)
Impartirea averii dupa deces galaoan galaoan acum 34 ani unchiul meu, care avea un copil a ramas vaduv si apoi s-a recasatorit. Casa in care au locuit unchiul meu si actuala sotie a fost construita cu ... (vezi toată discuția)