avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Subcontractare in domeniul contractelor cu institutii ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Subcontractare in domeniul contractelor cu institutii publice

Buna ziua,

Am si eu o intrebare: am un contract intre x si y de lucrari publice obtinut prin achizitie publica, in care x este beneficiarul contractului adica institutia publica.

In afara de acesta am mai gasit un alt contract in care y il angajeaza pe x ca sa indeplineasca anumite lucrari de specialitate necesare pentru indeplinirea obiectivelor din primul contract.

Primul contract este de o valoare fff mare, iar cel de-al doilea doar pentru o parte din lucrari.

Stiti daca este posibil acest lucru sau daca este interzis. Nu se precizeaza nimic in primul contract in sens contrar, doar ca este posibila sub-contractarea unor lucrari pana la maxim 30% din valoarea contractului - principiu care se respecta.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:58, 19 Aprilie 2010
Buna ziua ! Pe principiul orice nu este interzis , este permis , raportat la cele expuse de dvs. , se pare ca totul se desfasoara legal . De regula , in contractele in care este prevazuta aceasta posibilitate este introdusa o clauza care specifica faptul ca este obligatoriu avizul beneficiarului pt eventualele subcontractari , insa daca nu se prevede in cazul dvs. ... asta e ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractare lucrari ulterior semnarii contractului mara78 mara78 Buna ziua, Am castigat o licitatie pentru niste lucrari. Oferta am depus-o singuri si asa am castigat. Ulterior, am constatat ca nu putem face lucrarile ... (vezi toată discuția)
Divort - pact de preferinta partaj Dianet_s Dianet_s Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta. Pentru discretie (desi nu-i asa) am ales culpa comuna, fara motivare, iar pentru partaj tranzactia. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Contracte comerciale intre 2 firme simenache simenache Buna ziua, Am intalnit o situatie in care o compania X de stat incheie contract de lucrari cu firma Y pentru o anumita suma. La randul ei firma Y privata ... (vezi toată discuția)