avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contracte comerciale intre 2 firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contracte comerciale intre 2 firme

Buna ziua,

Am intalnit o situatie in care o compania X de stat incheie contract de lucrari cu firma Y pentru o anumita suma. La randul ei firma Y privata deoarece nu este in masura sa desfasoare anumite tipuri de servicii incheie contract cu firma X pentru desfasurarea acestor sv necesare indeplinirii obiectivelor asumate in primul contract de lucrari.
Eu una nu am intalnit nicio o prevedere care sa interzica acest lucru. Mentionez ca noul contract nu determina modificarea pretului la primul contract de lucrari a carui valoare oricum este fff mare.
Exista prevederi care sa interzica sau sa penalizeze acest tip de comportament in dreptul comercial?
Va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 19:55, 13 Aprilie 2010
Buna ziua,
Nu este interzis,este vorba despre ceea ce in dreptul civil se cheama ,,confuziune"adica ambele părţi întrunesc calităţi de debitor şi de creditor,prin prestaţii reciproce.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractare in domeniul contractelor cu institutii publice simenache simenache Buna ziua, Am si eu o intrebare: am un contract intre x si y de lucrari publice obtinut prin achizitie publica, in care x este beneficiarul contractului ... (vezi toată discuția)
Contract peste un alt contract adebian adebian Buna ziua, Am urmatoarea problema, administratorul companiei X semneaza un contract de prestarii servicii cu compania Y pentru o perioada de 2 ani. La ... (vezi toată discuția)
Plata facturi cand ai emis tu facturi de penalitati kyky42 kyky42 Vreau sa ma lamuresc cu o problema. Exista 2 contracte de prestari lucrari pentru 2 puncte de lucru incheiate de firma X ca si beneficiar cu firma Y ca si ... (vezi toată discuția)