Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spuneti care sunt atributiile asistentului social (neprofesional ) si sa ma indrumati unde pot gasi fisa postului. Mentionez ca am primit titulatura de asistent social dar nu mai pot beneficia de carte de munca asa cum a fost pana in momentul de fata.
1. asistent social nu poate fi decat persoana care a urmat facultatea de asistenta sociala sau cursuri postuniversitare in domeniul asistentei sociale, conform legii 466/2004 - statutul asistentului social - " art. 2 (2) Titlul de asistent social poate fi detinut de:
a) persoana care a obtinut diploma de licenta in cadrul unei institutii de invatamant superior cu specializare in domeniu, forma de lunga durata, 4 ani, acreditata conform legii;
b) persoana care detine diploma de absolvire a unei institutii de invatamant superior cu specializare in domeniu, forma de scurta durata, 3 ani, acreditata conform legii;
c) persoana care detine diploma de asistent social echivalata conform legii;
d) persoana care detine diploma de asistent social eliberata sau recunoscuta in unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, in unul dintre statele apartinand Spatiului Economic European ori in Confederatia Elvetiana.
Art. 3. - (1) Asistentul social pune in practica cunostintele, normele si valorile asistentei sociale pentru a interveni si a acorda asistenta persoanelor sau comunitatilor, la cererea acestora sau ori de cate ori situatia o impune.
(2) Asistentul social participa activ la elaborarea si aplicarea politicilor sociale in domeniu, strategiilor si planurilor de actiune la nivel local, judetean, national si international, promovand bunastarea sociala.
(3) Asistentul social desfasoara in principal urmatoarele tipuri generale de activitati:
a) identifica segmentul de populatie ce face obiectul activitatilor de asistenta sociala;
b) identifica si evalueaza problemele socioumane dintr-o anumita regiune, comunitate sau localitate;
c) dezvolta planuri de actiune, programe, masuri, activitati profesionalizate si servicii specializate specifice domeniului;
d) sensibilizeaza opinia publica si o informeaza cu privire la problematica sociala;
e) stabileste modalitatile concrete de acces la prestatii si servicii specializate de asistenta sociala pe baza evaluarii nevoilor;
f) dezvolta programe de cercetare stiintifica si formare profesionala.
(4) Tipurile de activitati prevazute la alin. (3) pot fi modificate si completate la propunerea Colegiului, in conformitate cu prevederile legale.
De asemenea, persoana in cauza trebuie sa fie inscrisa in Colegiul National al Asistentilor Sociali, cu drept de parafa.