as avea o intrebare legata de Contractul colectiv de munca semnat la nivel national:
- sotia mea a nascut acum 1 saptamana iar de la mine de la serviciu am inteles de la colegele care au nascut ca au primit un salariu mediu net pe unitatea noastra.
Sotia mea a intrebat la ea la serviciu si i se spune sa nu beneficiaza de un astfel de ajutor pentru ca nu toate firmele din Romania il acorda.
Eu am revenit la mine la serviciu, la dep. Resurse Umane, unde am intrebat cum stau lucrurile. Ei mi-au spus ca exista la nivel national un contract colectiv de munca semnat de toate firmele din Romania prin care orice firma are obligatia sa acorde la nasterea unui copil, minim 1 salariu mediu net pe unitatea respectiva.
Ajutati-ma, va rog, cu un raspuns cu privire la contractul colectiv de munca semnat la nivel national. Trebuie si sotia mea sa primeasca acest ajutor sau nu toate firmele il acorda?
Trebuie sa primeasca sotia acel ajutor, toate firmele (chiar daca nu au semnat contractul colectiv de munca unic la nivel national) sunt obligate sa il acorde, iara daca nu il acorda, il veti castiga cu usurinta in instanta.