avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contractul colectiv de munca semnat la nivel national
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contractul colectiv de munca semnat la nivel national

Buna ziua,

as avea o intrebare legata de Contractul colectiv de munca semnat la nivel national:

- sotia mea a nascut acum 1 saptamana iar de la mine de la serviciu am inteles de la colegele care au nascut ca au primit un salariu mediu net pe unitatea noastra.

Sotia mea a intrebat la ea la serviciu si i se spune sa nu beneficiaza de un astfel de ajutor pentru ca nu toate firmele din Romania il acorda.
Eu am revenit la mine la serviciu, la dep. Resurse Umane, unde am intrebat cum stau lucrurile. Ei mi-au spus ca exista la nivel national un contract colectiv de munca semnat de toate firmele din Romania prin care orice firma are obligatia sa acorde la nasterea unui copil, minim 1 salariu mediu net pe unitatea respectiva.

Ajutati-ma, va rog, cu un raspuns cu privire la contractul colectiv de munca semnat la nivel national. Trebuie si sotia mea sa primeasca acest ajutor sau nu toate firmele il acorda?

Multumesc anticipat de ajutor.
Cel mai recent răspuns: Tutzu , utilizator 18:02, 19 Aprilie 2010
Trebuie sa primeasca sotia acel ajutor, toate firmele (chiar daca nu au semnat contractul colectiv de munca unic la nivel national) sunt obligate sa il acorde, iara daca nu il acorda, il veti castiga cu usurinta in instanta.
Multumesc foarte frumos.

Stiam ca exista Art. 51 pct. c) din contractul colectiv de munca unic la nivel national insa nu eram sigur ca se aplica tuturor firmelor din Romania.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea fiecarui copil neva neva Buna ziua, intrebarea mea e in legatura cu salariul mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea fiecarui copil (Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere ContSters76877 ContSters76877 Buna ziua! Am nascut in august 2008. Am depus cerere pentru prima de nastere in septembrie 2008 la registratura spitalului in care lucrez. Pana acum nu am ... (vezi toată discuția)
Prevederi contractul colectiv de munca unic la nivel national Alexander15 Alexander15 Buna Ziua, Asi dori, daca se poate, sa ma ajutati cu confirmarea unor articole din Contractul Colectiv de Munca la Nivel National. Sotia mea este ... (vezi toată discuția)