avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bunuri aflate pe inventarul unui SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bunuri aflate pe inventarul unui SRL

Buna ziua,

Am o situatie mai complicata. In sediul firmei A exista si bunuri care se afla pe inventarul firmei B, dar care nu isi are sediul in acelasi imobil. Cum trebuie sa procedez daca vreau ca aceste bunuri sa poata fi folosite de catre firma A? Am inteles ca in cazul unui control, daca se descopera ca nu am toate ob de inventar pe firma se pot aplica amenzi.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexxa23 , utilizator 08:54, 21 Aprilie 2010

Se poate inchiria in baza unui contract sau primi gratuit in baza unui contract de comodat. Se inregistreaza in conturi in afara bilantului.
Multumesc, voi opta pentru contractul de comodat.

Aveti grija,ca daca luati marfa pe comodat ,adica cu titlu gratuit , nu o puteti vinde mai departe, sau ceda cu alt titlu. O puteti folosi doar pentru dvs.
Atentie .
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Va multumesc pentru atentionare. Momentan nu se va vinde, de aceea s-a dorit optarea pentru contractul de comodat. in momentul in care se decide vinderea produselor, banuiesc ca trebuie sa fac o decizie de incheiere a contractului de comodat si apoi un contract de vanzare-cumparare.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizarea reg inventar 14-1-2/a si reg inventar 14-1-2,pt pfa?in ce fel? ismi3ismi ismi3ismi 1)Daca bunurile nu sunt ale PFA,atunci nu se inregistreaza in registru inventar, dar se inventariaza anual? Deci,daca am masini de cusut trecute pe Intr Indiv ... (vezi toată discuția)
Pfa registre camelia70 camelia70 Sunt PFA, pe cosmetica, in sistem real, neplatitoare de TVA. - pentru spatiu, proprietate pers., am incheiat contract de comodat cu titlu gratuit. Spatiul ... (vezi toată discuția)
Donatie primita de la asociat mikirela mikirela Buna seara, Asociatul doneaza firmei obiecte de inventar. Firma este platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor. Aceste venituri din donatii se ... (vezi toată discuția)