avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa registre
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa registre

Sunt PFA, pe cosmetica, in sistem real, neplatitoare de TVA.

- pentru spatiu, proprietate pers., am incheiat contract de comodat cu titlu gratuit.
Spatiul trebuie inregistrat in vreun fel (registru-inventar) ?

- inainte de a infiinta PFA-ul, am cumparat fara documente justificative, de la o pers. fizica, obiecte de inventar noi , pe care acum le folosesc ca PFA .
Nu vreau sa deduc aceste cheltuieli , ci numai sa le folosesc fara probleme, sa fie inregistrate in evidenta.
Pot sa inchei un contract de comodat intre mine, ca pers fizica, si PFA ,pentru ob. de inventar fara doc. justificative ?
Apoi mai trebuie inreg. in registrul-inventar

- Bonul fiscal pe care il emit trebuie sa fie detaliat pe chelt. materiale, manopera, adaos comercial ????

- In registrul-inventar se trec si chelt de constituire, cheltuieli aferente unui curs de igiena, chelt. analize medicale ??? sau numai bunuri palpabile?
Cel mai recent răspuns: camelia70 , utilizator 11:43, 11 Mai 2012
1. pentru spatiu, contractul de comodat nu se inregistreaza in registrul inventar. Acolo ati fi inregistrat daca spatiul era achizitionat direct pe pfa.
2. Da, faceti contract de comodat pentru acele obiecte de inventar si nu e nevoie sa le treceti in registrul de inventar.
3. Da, bonul sa cuprinda detaliat partea de cheltuieli materiale si de manopera, fara cea cu adaosul care deja va fi introdus in valoarea materialelor folosite. La cumpararea respectivelor materiale intocmiti nir pe formular specific celor care nu sunt platitori de tva.
4. Nu, acolo treceti doar mijloacele fixe. Celelalte cheltuieli apar in registrul jurnal de incasari si plati.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza actele la un i.i. Florin70 Florin70 Buna seara am o inteprindere individuala recent deschisa cu obiectul de activitate comert cu amanuntul neplatitor de tva ,si as vrea sa stiu cum pot face ... (vezi toată discuția)
Registre pfa-contabilitate partida simpla DraglaGabriel DraglaGabriel Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta Am un pfa Activitate principala 3213- fabricarea imitatiilor de bijuterii si nu cred ca complectez registrele cum ... (vezi toată discuția)
Inregistrari pt. mijloc fix/obiect inventar/consumabil cristian_conea cristian_conea sunt titular intrepr.individ.si conduc contabilitatea in partida simpla. as dori sa ma pun la punct cu inregistrarile ce trebuiesc facute pt. mijloc fix / ... (vezi toată discuția)