avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum se procedeaza?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum se procedeaza?

Avand un magazin, fiind un srl platitor de tva, este legal sa cumpar marfa din Anglia si anume dintr-un magazin si sa o comercializez aici in Romania? Englezii neacordand facturi. Cum se procedeaza? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cosmin Antohe , Contabil 18:33, 19 Aprilie 2010
cu un act ceva tot vine marfa.. cum se dovedeste ca ati platit o?
Va veti incadra in categoria firmelor care fac achizitii intracomunitare.

Ei pentru vanzarile cu amanuntul acorda Bonuri Fiscale, dar la cerere va vor intocmi si o factura, sa fiti sigura de asta.
Marfa o veti ridica numai in baza unei facturi, in care este obligatoriu sa fie mentionat si codul dv. fiscal.
Dovada intrarii in tara poate constitui:
- CMR de la transportator;
- AWB de la Curier;
- orice alt document legal de acest tip


Daca aveti un cod Valid de TVA puteti cere Taxare inversa, astfel nu veti mai plati c/v TVA-ului in anglia, marfa sosind la pret de achizitie fara TVA. Desigur achizitia trebuie facuta cu dovada ca marfa va intra in Romania.

Aveti beneficii dar si obligatii:
- se va intocmi D390 privind achizitiile intracomunitare pana la 15 luna urmatoare achizitiei;
- aveti obligatia sa va inregistrati la Autoritatea Vamala (incepand cu 1 iulie 2009, si multi nu prea stiu) pentru obtinerea numarului EORI (care de regula este identic cu CUI);

Atentie!!!
Societatea din Amglia va face si ea o declaratie identica, prin urmare daca "omiteti" inregistrarea sumelor in D390 (din experienta la diferente ce depasesc 10000EUR) ANAF-ul se va autosesiza si va veni in control.
Veti plati 2% penalitati la orice diferente ce se vor corecta ulterior (cf. norme proc. fisc.)

Bafta


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Import china prin germania animis animis Buna, Ce parere avet de urmatoarea situatie: import marfa din China dar transportul se face via Hamburg, in Hamburg facandu-se si formalitatile vamale. Am ... (vezi toată discuția)
Declarare in vies achizitie intracomunitara p_orsyka p_orsyka Buna ziua, in cazul in care am o achizitie intracomunitara, si marfa si factura imi ajunge dupa termenul limita de depunere a declaratiilor, iar factura ... (vezi toată discuția)