avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca-demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca-demisie

lucrez la o firma de constructii din data de 1-10-2009 si acum o saptamana am hotarat sa plec la alta firma. cum pot semna un nou contract de munca avand in vedere ca inca sunt angajat la vechea firma?? ce ar trebui sa fac ca in cel mai scurt timp sa pot fi angajat la cealalta firma? inca nu am semnat demisia pt ca fostul sef inca mai spera ca ma intorc si ma amana de pe o zi pe alta.#-o
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
adrian-girada, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 19 Aprilie 2010
Simplu il semnati pe noul avand in vedere ca data de incepere a activitatii in baza noului CIM sa fie o data ulterioara incetarii vechiului CIM.
aveti posibilitatea incetarii contractului de munca prin demisie de la vechiul loc de munca si, ulterior semnarea noului contract de munca.
ms! ideea e ca daca pana mercuri dimineatza nu semnez noul contract pierd locul de munca ,iar fostul sef ma amana cu semnarea demisiei
daca va avantajeaza, din punct de vedere financiar, noul loc de munca, formulati cererea de demisie, inregistrati-o si va prezentati la noul loc de munca de miercuri. sau, pur si simplu nu va mai prezentati la vechiul loc de munca urmind ca sa inceteze CIM cu art. 61 C. Muncii
adrian-girada a scris:

ms! ideea e ca daca pana mercuri dimineatza nu semnez noul contract pierd locul de munca ,iar fostul sef ma amana cu semnarea demisiei



Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim nou, demisie morenika morenika buna ziua! ce trebuie sa fac ca sa pot pleca de la firma la care lucrez si in cel mai scurt timp sa semnez un nou CIM. precizez ca maine semnez demisia si as ... (vezi toată discuția)
Rog un sfat...semnare contract de munca gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Ma confrunt si eu cu o situatie ...Am lucrat 3 ani jum la o firma srl. Patronul meu avea 2 firma X si y. Eu eram singura angajata pe firma x, ... (vezi toată discuția)
Mai exista posibilitatea de transfer ? cum sa nu pierd vechimea gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Lucrez de 3 ani si jum la o firma ( srl). Seful este administratorul a 2 firme, cu acelasi profil( sa zicem firma x si ... (vezi toată discuția)