Dupa ce procedura se face concesionarea terenurilor proprietate privata a unitatilor administrativ-teritoriale? Legea nr. 215/2001 obliga sa se organizeze licitatie publica. Cum anume se procedeaza? Se poate intocmi un regulament propriu in care sa se regaseasca termene mai reduse decat in OUG 54/2006 si normele metodologice de aplicare? In ce conditii s-ar putea concesiona direct, din start?
Modul de organizare a licitatiior publice este cel stabilit de OG 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, de la care nu se poate deroga. Chiar daca este vorba de teren domeniu privat al UAT, i se aplica in continuare regulile generale privind organizarea unei licitatii publice ( cu intomicrea unui caiet de sarcini, fisa de date a achizitiei, HCL pentru stabilirea organizarii licitatiei si inca una de aprobare a rezultatului, etc.)
cu aceeasi problema ma confrunt si eu. In spatelele vilei in care locuiesc (P+1) exista o suprafata de teren care prin contract apartine celor 4 proprietari ai vilei. In continuarea acestui teren fiecare din cei 4 proprietari au lucrat terenul de aproximativ 22-23 de ani. Am facut demersuri pentru concesionarea acestui teren la care am primit raspuns ca se va putea concesiona numai dupa ce se vor ridica masuratori topografice. S-au facut si masuratorile topografice numai ca la inceputul lunii aprile a venit o instiintare de la primarie sa eliberam terenurile. Aceasta instiintare nu avea niciun termen limita de evacuare. Care este parerea dumneavoastra legata de acest aspect? Mai am vreo sansa la concesionarea acestui teren? Nu am luat la cunostinta de vreo licitatie privind aceste terenuri. Multumesc!