avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesionare teren proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesionare teren proprietate privata

Dupa ce procedura se face concesionarea terenurilor proprietate privata a unitatilor administrativ-teritoriale? Legea nr. 215/2001 obliga sa se organizeze licitatie publica. Cum anume se procedeaza? Se poate intocmi un regulament propriu in care sa se regaseasca termene mai reduse decat in OUG 54/2006 si normele metodologice de aplicare? In ce conditii s-ar putea concesiona direct, din start?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: trf17ada , utilizator 14:32, 20 Aprilie 2010
Modul de organizare a licitatiior publice este cel stabilit de OG 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, de la care nu se poate deroga. Chiar daca este vorba de teren domeniu privat al UAT, i se aplica in continuare regulile generale privind organizarea unei licitatii publice ( cu intomicrea unui caiet de sarcini, fisa de date a achizitiei, HCL pentru stabilirea organizarii licitatiei si inca una de aprobare a rezultatului, etc.)
cu aceeasi problema ma confrunt si eu. In spatelele vilei in care locuiesc (P+1) exista o suprafata de teren care prin contract apartine celor 4 proprietari ai vilei. In continuarea acestui teren fiecare din cei 4 proprietari au lucrat terenul de aproximativ 22-23 de ani. Am facut demersuri pentru concesionarea acestui teren la care am primit raspuns ca se va putea concesiona numai dupa ce se vor ridica masuratori topografice. S-au facut si masuratorile topografice numai ca la inceputul lunii aprile a venit o instiintare de la primarie sa eliberam terenurile. Aceasta instiintare nu avea niciun termen limita de evacuare. Care este parerea dumneavoastra legata de acest aspect? Mai am vreo sansa la concesionarea acestui teren? Nu am luat la cunostinta de vreo licitatie privind aceste terenuri. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare teren - stabilire clauze contractuale mirelarus mirelarus Concesionarea de terenuri din domeniul privat al statului, în vederea construirii de locinte are ca baza legală Legea 50/1991; până la abrogarea ... (vezi toată discuția)
Cum contestam o licitatie publica pe instanta nyusziful nyusziful Buna ziua, am urmatoarea situatie: printr-un HCL s-a aprobat un caiet de sarcini, privind o licitatie publica cu obiect inchiriere prin licitatie publica ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sau concesiune spatiu din domeniul privat? legislatie/ licitatie-cat mai urgent posibil Primaria Hlipiceni Primaria Hlipiceni Buna ziua, am dori sa stim unde se incadreaza [b]inchirierea[/b] unui spatiu din [b]domeniul privat[/b]. cu destinatie farmacie. Trebuie facuta licitatie? in ... (vezi toată discuția)