avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... factura de servicii emisa fara contract
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

factura de servicii emisa fara contract

Buna ziua

Va retin atentia cu urmatoarea problema:

Am avut un contract pentru livrare servicii de internet incheiat intre firma mea si firma Airbites, preluata ulterior de RCS&RDS. In momentul preluarii, am primit o instiintare oficiala de la RCS & RDS despre faptul ca acel contract va continua in aceleasi conditii. Avand nevoie intamplator de asistenta tehnica, am aflat din mesajul robotului telefonic al RCS & RDS, nu numai ca tariful va fi diferit, dar ca trebuie sa ma prezint de urgenta pentru reinnoirea contractului in noile conditii.

Intrucat nu am agreat reinnoirea contractului cu RCS&RDS, contractul anterior cu Airbites a fost reziliat incepand cu data de 01.03.2010, conform documentului cu nr. de intrare 513 din data de 26.02.2010, ce poarta semnatura si stampila RCS&RDS, precum si stampila Airbites. Acelasi document precizeaza "RESTANTA ZERO"

Ulterior am primit doua facturi RCS&RDS pentru perioada 19.02 -31.03.2010, una emisa pe adresa de facturare din fostul contract cu Airbites, cealalta emisa pe o adresa care nu are nimic de-a face din punct de vedere legal cu firma mea.

As avea rugamintea sa ma sfatuiti daca cele doua facturi sunt legale si cum ar trebui sa procedez.

Personal, consider ca:
1. Din punct de vedere legal, nu exista nicio relatie contractuala intre RCS& RDS si firma mea. Nu am agreat semnarea vreunui contract cu RCS&RDS dupa preluarea AIrbites si nu am semnat nici un contract in acest sens cu RCS&RDS.

2. Conform rezilierii semnate si stampilate cu doua stampile, Airbites si RCS&RDS, contractul meu cu Airbites s-a incheiat pe 28 Feb.

3. Cf. legislatiei in vigoare in Romania, pentru a fi facturate, serviciile trebuie să fie efectiv prestate, să fie executate în baza unui contract încheiat între părţi sau în baza oricărei forme contractuale prevăzute de lege. Cf. acestei legislatii, eu inteleg ca
a) RCS&RDS nu avea cum sa emita factura fara contract
b) chiar daca as vrea sa platesc cele doua facturi , firma mea ar putea avea probleme dpdv legal / contabil, in lipsa contractului, ba mai mult avand deja un alt contract de internet cu alta firma


Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 17:08, 19 Aprilie 2010
asa e, aveti dreptate.. cele doua facturi sunt nelegale.. tot ce puteti face in situatia de fata e sa notificati spre anulare RDS si in situatia in care continua sa emita facturi sa i actionati in judecata pe obligatia de a nu face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibil de relocat adresa pentru serviciile rcs-rds dbatman dbatman Buna ziua, Vin si eu cu o intrebare referitoare la niste probleme pe care le am cu RCS-RDS; In ianuarie anul trecut, am incheiat un contract de servicii ... (vezi toată discuția)
Factura rds pt un contract pe care nu il recunosc Sorin09 Sorin09 Buna ziua, Am o situatie pe care o consider abuz din partea operatorului RCS RDS. Voi incerca sa prezint faptele cronologic pentru a va putea face o idee ... (vezi toată discuția)
Contract fantoma cu rds-rcs elga50 elga50 Problema mea este urmatoarea: - In mai 2008 am semnat cu CZONE un contract pentru internet. Contractul era de fapt o bonificatie pentru mine pentru ca le ... (vezi toată discuția)