Intampinarea facuta, daca e sa propuneti martori, puteti propune , pregatiti intrebarile care sa scoata in evidenta ceea ce sustineti dvs. si puteti sa puneti intrebari si martorilor partii adverse.
Oare un avocat nu ar face/o mult mai bine ? Eu zic ca da. In timpul dezbaterilor pot aparea anumite clenciuri, mai ales daca ea are avocat. Profesia este profesie... . Poate veti simti nevoia unui avocat la cuvantul pe fond..... Acum dvs. apreciati daca da, sau daca nu...
Scuze, acum am citit ca ati fost de acord cu incredintarea, se schimba datele problemei. Nu cred ca e cazul sa mai angajati aparator.
Un avocat mi-a redactat intampinarea , fiindca sunt de acord cu dvs ca ei stiu procedurile , dar tinand cont de faptul ca nu e un proces in care am ceva de castigat ba mai mult ofer ceea ce imi cere reclamanta mi se pare aberant sa platesc onorariul de 700 de lei pe care mi l-a cerut avocatul sa ma reprezinte . Va multumesc pentru raspuns .
Conform art.275 c.pr.civ.:
"Paratul care a recunoscut la prima zi de infatisare pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata,afar numai daca a fost pus in interziere inainte de chemarea in judecata"
Fata de cele inserate mai sus,totul depinde de modul in care a fost redacatat intampinarea ,dar si de pozitia dvs.la primul termen la care partile au fost legal citate.in caz contrar,urmand ca" partea care cade in pretentiuni va fi obligata sa plateasca cheltuielile de judecata"conf.disp.art.274 c.pr.civ.
Da, aveti dreptate, din moment ce ati depus punctul dvs de vedere prin intampinare si sunteti de acord cu incredintarea minorului, nu ridica probleme acest proces. Initial am inteles ca ambii parintii solicitati incredintarea si atunci aveati nevoie de avocat, mai ales ca mama copilului avea . Deci. "lupta " trebuia purtata de la egal la egal,
Daca ati fost de acord, prin intampinare, cu pretentiile reclamantei, NU puteti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata.
In ipoteza in care, totusi, instanta va va obliga prin sentinta la plata acestora, puteti face recurs in termen de o luna din ziua in care veti primi acasa sentinta, prin posta.
Mult succes.