avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de avocat ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de avocat ?

Azi am facut prima vizita in sala de judecata in procesul deschis de mama copilului meu pentru incredintarea acestuia , plata pensiei alimentare si a cheltuielilor de judecata . Am depus la dosar intampinarea in care am fost de acord sa-i incredintez minorul spre crestere si sa-i platesc pensie alimentara dar nu am fost de acord cu plata cheltuielilor de judecata si nici cu motivele pentru care a cerut ea custodia. Am facut si ancheta sociala tot azi , in consecinta in mod logic eu nu mai am motive sa platesc un avocat care sa ma reprezinte avand dosarul complet , singura actiune care a ramas de facut fiind aceea de a proba ea ca ii poate asigura micutului o viata normala . Dar cum in mod logic dumneavoasta care sunteti specialisti cunoasteti mai bine va rog sa imi spuneti si mie cam ce urmeaza si daca eu am sau nu nevoie de un avocat . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: savyandrei , utilizator 16:01, 23 Aprilie 2010
Intampinarea facuta, daca e sa propuneti martori, puteti propune , pregatiti intrebarile care sa scoata in evidenta ceea ce sustineti dvs. si puteti sa puneti intrebari si martorilor partii adverse.
Oare un avocat nu ar face/o mult mai bine ? Eu zic ca da. In timpul dezbaterilor pot aparea anumite clenciuri, mai ales daca ea are avocat. Profesia este profesie... . Poate veti simti nevoia unui avocat la cuvantul pe fond..... Acum dvs. apreciati daca da, sau daca nu...

Scuze, acum am citit ca ati fost de acord cu incredintarea, se schimba datele problemei. Nu cred ca e cazul sa mai angajati aparator.
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
Un avocat mi-a redactat intampinarea , fiindca sunt de acord cu dvs ca ei stiu procedurile , dar tinand cont de faptul ca nu e un proces in care am ceva de castigat ba mai mult ofer ceea ce imi cere reclamanta mi se pare aberant sa platesc onorariul de 700 de lei pe care mi l-a cerut avocatul sa ma reprezinte . Va multumesc pentru raspuns .
Conform art.275 c.pr.civ.:
"Paratul care a recunoscut la prima zi de infatisare pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata,afar numai daca a fost pus in interziere inainte de chemarea in judecata"

Fata de cele inserate mai sus,totul depinde de modul in care a fost redacatat intampinarea ,dar si de pozitia dvs.la primul termen la care partile au fost legal citate.in caz contrar,urmand ca" partea care cade in pretentiuni va fi obligata sa plateasca cheltuielile de judecata"conf.disp.art.274 c.pr.civ.
Da, aveti dreptate, din moment ce ati depus punctul dvs de vedere prin intampinare si sunteti de acord cu incredintarea minorului, nu ridica probleme acest proces. Initial am inteles ca ambii parintii solicitati incredintarea si atunci aveati nevoie de avocat, mai ales ca mama copilului avea . Deci. "lupta " trebuia purtata de la egal la egal,
Daca ati fost de acord, prin intampinare, cu pretentiile reclamantei, NU puteti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata.

In ipoteza in care, totusi, instanta va va obliga prin sentinta la plata acestora, puteti face recurs in termen de o luna din ziua in care veti primi acasa sentinta, prin posta.

Mult succes.

Alte discuții în legătură

Urgent - actiune civila incredintare minor savyandrei savyandrei Mama copilului meu rezultat dintr-o relatie extraconjugala m-a actionat in judecata pentru a obtine custodia copilului si pensie alimentara . Sunt convins ca ... (vezi toată discuția)
Neplata cheltuielilor de judecata amira144 amira144 Sunt intretinator intr-un contract de intretinere si intretinutul sa hotarat sa rezilieze contractul actionand in instanta, cerandu-mi si plata cheltuielilor ... (vezi toată discuția)
Admitere divort, respingere cheltuieli de judecata Corina Capotã Corina Capotã Speta: Reclamantul introduce cerere de divort din culpa exclusiva, ea nu depune intampinare. El a preluat numele dobandit prin casatorie si solicita pastrarea ... (vezi toată discuția)