avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare definitiva dupa terminarea anticipata a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare definitiva dupa terminarea anticipata a contractului de leasing

Buna ziua,

Am terminat anticipat un contract de leasing si as avea o intrebare. In cat timp sunt obligat sa inmatriculez masina pe numele meu si de cand se calculeaza aceasta data?

Mai precis, am achitat factura finala si acum astept sa primesc actele de la compania de leasing iar acestia mi-au zis ca dureaza cam 20, 30 de zile pana ajung la mine (trebuie sa vina din vama, etc). Am intrebat la compania de leasing si am primit urmatorul raspuns "Masina dvs are numere valabile pana in data de 01.07.2011,si puteti merge cu acestea pana cand inmatriculati masina pe numele dvs dar nu mai mult decat termenul de valabilitate trecut pe talon.", dar din ce am citit pe forumuri se mentioneaza ca in 30 de zile. A, si bineinteles politia romana nu stie. :)
Problema e ca probabil in momentul in care am sa primesc actele nu am sa fiu in tara sa pot inmatricula masina si ma gandeam daca pot sa aman inmatricularea cu vre-o luna, doua.

Multumesc,
George
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 19:45, 20 Aprilie 2010
O mica corectura daca imi permiteti :inmatricularea nu mai este in competenta politiei de cativa ani.Prefectura se ocupa de astfel de lucruri.
Intr-adevar in termen de 30 zile de la achizitioare adica in cazul dvs.de la intrarea in posesie a actelor de provenienta trebuie sa o declarati la administratia financiara si apoi o inmatriculati.
Daca in talon sunteti trecut utilizator si nr.de inmatriculare este valabil(ci este din cate ati scris) atunci puteti conduce.
Va multumesc pentru raspuns, trebuie sa mentionez ca in talon e trecuta doar firma de leasing (dar cu imputernicire din partea lor nu ar trebui sa fie probleme).

Eu ma gandeam in momentul in care primesc actele sa se duca cineva la administratia financiara si sa declare masina (in cele 30 de zile) urmand ca procesul de identificare RAR si inmatriculare efectiva sa il mai lungesc un pic.

Se poate?

Va multumesc,
George
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
guest31ro, utilizator
Cel mai bine va informati la Pipera sau pe site www.prefecturabucuresti.ro
succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez masina daca/dupa ce am achitat anticipat leasing-ul? utilizaor alexandra utilizaor alexandra Buna ziua! Am nevoie va rog de ajutorul dvs, de niste sfaturi/raspunsuri mai bine zis :) In 2007 mi-am cumparat o masina in leasing. Mentionez ca masina am ... (vezi toată discuția)
Restituire talon Fryzeru_2 Fryzeru_2 Buna ziua . - acum o saptamana ma oprit in trafic si mi sau retinut placutele de inmatriculare si talonul ne avand asigurarea valabila. - bun fac asigurarea ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)