avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie cresterea copilului

Buna seara

Am o nelamurire.in luna septembrie 2009 am avut concediu fara plata mai mare de 20 de zile mai beneficiez de indemnizatie.#-o
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:38, 19 Aprilie 2010
Buna seara,
conform legii trebuie sa aveti venituri supuse impozitului in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului. In cazul in care aveti mai mult de o luna concediu fara plata, nu va incadrati, deoarece in luna/luniole respective nu a-ti avut venituri de niciun fel.
Asta in cazul in care, totusi, nu a-ti obtinut venituri profesionale supuse impozitului din alte surse.
Daca ati lucrat macar o zi in septembrie si aceasta va fi singura luna cu asemenea problema (din cele 12luni premergatoare nasterii) veti beneficia de indemnizatie de CCC pana la 2 ani.
Interventie moderator

Va rog sa cititi si sa respectati regulamentul de postare in Forum. Mesajele dublate vor fi sterse.
Multumesc!

3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.


Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am niciun venit, pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? mariana47carmen mariana47carmen Va rog frumos sa-mi spuneti daca beneficiez de indemnizatie avind in vedere ca peste 4 luni voi deveni mamica si nu am nici un venit deci nu am nici un loc de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mika2010 mika2010 Sunt in somaj din 27 noiembrie 2009 si insarcinata in 24 de saptamani,urmand ca nasterea sa aiba loc in prima jumatate a lunii Mai 2010.Pot beneficia de plata ... (vezi toată discuția)
Ccc corina29 corina29 BUNA ZIUA, As dori sa ma lamuriti si pe mine daca pot beneficia de CCC in varsta de pana la 2 ani daca m-am angajat pe19oct.2012 si urmeaza sa nasc la ... (vezi toată discuția)