avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu am niciun venit, pot beneficia de indemnizatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu am niciun venit, pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Va rog frumos sa-mi spuneti daca beneficiez de indemnizatie avind in vedere ca peste 4 luni voi deveni mamica si nu am nici un venit deci nu am nici un loc de munca.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:39, 4 Aprilie 2012
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii nu aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora nu veti putea sa beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil.

2. Totusi ce statut ati avut in cele 12 luni? Ati fost casnica?
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Interventie moderator


Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare. Multumesc!

Gabriela Pintea


mariana47carmen a scris:
Multumesc pentru raspunsul la intrebarea anterioara, dar as mai dori sa-mi spuneti cit trebuie sa lucez pentru a putea primi indemnizatia de crestere a copilului avind in vedere ca acum sunt casnica iar copilul se va naste peste 4 luni.


Gabrielle Monique a raspuns:
Puteti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca ati realizat venituri supuse impozitului pe venit o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
Indemnizatia de crestere a copilului conform OUG 111/2010

Pentru parintii care au copiii nascuti, adoptati, incredintati in vederea adoptiei, luati in plasament, in plasament in regim de urgenta sau tutela dupa 1 ianuarie 2011 (deci inclusiv pentru mamele care vor naste in 2012), se aplica prevederile privind acordarea concediului si a indemnizatiei pentru cresterea copilului, cuprinse in OUG 111/2010.

Vor beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului persoanele care, in anul anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.



[ link extern ]

Nu stiu daca Dvs. va incadrati, dar si vitorul tatic daca a lucrat, lucreaza in continuare si indeplineste stagiul de cotizare, poate beneficia de I.C.C.
mariana47carmen a scris:
Multumesc pentru raspunsul la intrebarea anterioara, dar as mai dori sa-mi spuneti cit trebuie sa lucez pentru a putea primi indemnizatia de crestere a copilului avind in vedere ca acum sunt casnica iar copilul se va naste peste 4 luni.


1. De acum inainte puteti sa lucrati dar nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie sa aveti venituri profesionale in toate cele 12 luni premergatoare nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a beneficia de o pensie speciala 2740826332154 2740826332154 o persoana diagnosticata cu boala parkinson poate beneficia de pensie speciala?in ce conditii? (vezi toată discuția)
Somaj magda69 magda69 pot sa primesc somaj dupa 6 luni de munca? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? veronica38 veronica38 buna ziua ma aflu antr-o situatie an care nu stiu ce sa fac si am nevoie de o andrumare la situatia mea .lucrez la o fabrica cate 12 ore pe zi inclusiv si ... (vezi toată discuția)