avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

buna ziua ma aflu antr-o situatie an care nu stiu ce sa fac si am nevoie de o andrumare la situatia mea .lucrez la o fabrica cate 12 ore pe zi inclusiv si sambata simt ca nu mai fac fata la acest program pus de patron.intrbarea mea ar fi as putea iesi an somaj la terminarea contractului avand cele 12 luni lucrate din cele 24 de luni daca fabrica nu este an prag de faliment si patronu nu te da afara avand nevoie de muncitorii?ce ma sfatuiti sa fac la expirarea contractului pot merge an somaj sau voi fi nevoita sami caut un alt loc de munca?va multumesc pentru orice sfat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:02, 17 Iunie 2011
1. Daca aveti CIM pe perioada determinata acesta inceteaza de drept (art.56j din Codul muncii) la data expirarii sale si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni.
2. Nu va poate obliga nimeni sa fiti de acord cu prelungirea unui CIM pe perioada determinata.
Interventie moderator Va rog sa nu deschideti aceeasi discutie in mai multe forumuri, contravine pct. 3.3 din regulamentul de postare in Forum. Continuati aici. Multumesc!

Gabriela Pintea

veronica38 a scris:
Buna sunt angajata cu contract pe 3 luni si acesta are art81 literaB imi puteti spune daca cu acest articol pot intra in somaj .mentionez ca am cele 12 luni la alta firma.va multumesc


Gabrielle Monique a raspuns:
Buna seara.
In conditiile in care va inceteaza contractul individual de munca in baza art. 81, alin. B din Codul Muncii beneficiati de indemnizatie de somaj.


veronica38 a raspuns:
Va multumesc pentr-u raspuns.


Prin art. 81 din Codul muncii, republicat, este reglementata demisia. :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de somaj dana-100 dana-100 am lucrat 25 ani in Romtelecom,de unde am inchis CIM la 1 martie 2010 cu acordul ambelor parti (55).M-am angajat la o firma particulara ptr.o perioada ... (vezi toată discuția)
Somaj? alexi alexi Dupa ce am fost angajata la o firma 5ani ,am plecat la o alta firma,unde am avut contract de munca pe perioada determinata.In aceste conditii beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Speta sorri sorri Care este termenul pentru contractele pe perioada determinata? Lucrez la o firma privata si am fost angajata cu contract pe perioada determinata de 7 ... (vezi toată discuția)