avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj?

Dupa ce am fost angajata la o firma 5ani ,am plecat la o alta firma,unde am avut contract de munca pe perioada determinata.In aceste conditii beneficiez de indemnizatie de somaj?Conteaza perioada contractului de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:35, 6 Septembrie 2010
1. Incetarea CIM pe perioada determinata se face de drept la data expirarii perioadei contractate (art.56j din Codul muncii).
2. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni ati avut 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
3. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract perioda determinata-somaj Varga Diana Varga Diana Pe data de 02.09.2010 imi expira ctr, iar angajatorul nu cred ca doreste sa-l prelungeasca ctr de munca. Voi putea beneficia de somaj fiind ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata artur1971 artur1971 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu oproblema . Sotia mea a primit o oferta de angajare printr-o firma de leasing de munca cu un contract determinat pe 6 luni ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata camieudaria camieudaria intrebarea mea este urmatoarea ca si angajator , daca am un angajat cu contr pe per det , daca nu mai vreau sa-i prelungesc contr de munca sunt obligat sa-i ... (vezi toată discuția)