avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu oproblema . Sotia mea a primit o oferta de angajare printr-o firma de leasing de munca cu un contract determinat pe 6 luni si cu posibilitatea ca dupa cele 6 luni sa fie preluata de firma la care o trimite firma de leasing . Daca dupa cele 6 luni firma la care a trimis-o firma de leasing nu o preia ea are dreptul la somaj ? In caz ca nu ,ce sau cum se poate face . Multumesc anticipat pentru raspunsuri si ajutor .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:57, 30 Septembrie 2010
Contractul inceteaza la data implinirii termenului iar pentruu a beneficia de somaj trebuia sa aiba activitate cel putin 12 luni.Daca in contract se prevede ca urmeaza a fi preluata de firma si aceasta nu face acest lucru ii puteti actiona in judecata
1. La incetarea CIM pe perioada determinata la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat (art.56j din Codul muncii) salariatul beneficiaza de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni are 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar somaj - ctr pe perioada determinata ContSters159916 ContSters159916 BUNA ZIUA, Daca am avut vekime mai mult de un an, si ultimul contract a fost pe perioada de o luna, beneficiez de somaj? Multumesc. (vezi toată discuția)
Somaj? alexi alexi Dupa ce am fost angajata la o firma 5ani ,am plecat la o alta firma,unde am avut contract de munca pe perioada determinata.In aceste conditii beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Contract perioda determinata-somaj Varga Diana Varga Diana Pe data de 02.09.2010 imi expira ctr, iar angajatorul nu cred ca doreste sa-l prelungeasca ctr de munca. Voi putea beneficia de somaj fiind ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)