avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitul pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitul pe profit

Buna ziua tuturor prietenilor...
Amo mare nelamurire..
Cum se calculeaza impozitul pe profit pentru trim.1 2010 in situatia in care societatea inregistreaza pierdere?
Am intelesca a aparut o noua reglementare zilele acestea...
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cccristina , utilizator 12:34, 21 Aprilie 2010
daca firma este infiintata in 2010, nu aveti nimic de plata , fiind pierdere la trim 1
Daca firma nu este infiintata in 2010., veti plati impozit minim, corespunzator imp anual din transa de la art 18 :12 x 3 luni .
In functie de veniturile inregistrate la 31.12.2009 si art .18 alin 3) vedeti in ce transe de venituri va incadrati si veti plati impozitul minim anual /12 *3

"(5) Contribuabilii prevazuti la art. 34 alin. (1) lit. b) efectueaza pentru
trimestrele I-III comparatia impozitului pe profit trimestrial cu impozitul minim
prevazut la alin. (3), recalculat în mod corespunzator pentru trimestrul respectiv,
prin împartirea impozitului minim anual la 12 si înmultirea cu numarul de luni
aferente trimestrului respectiv."
am o intrebare:D
in trim 1 am avut pierdere si am platit impozit minim 2150 lei
dar la nivelul anului 2009 aveam de recuperat 37000 lei
e corect ca am platit impozit minim sau nu mai trebuia sa platesc ca aveam de recuperat de anul trecut?
aceasta e o intrebare excelenta !
Asa cum am inteles esenta impozitului minim, el este un impozit minim de plata ; adica banii acestia trebuie platiti .
Pe alta parte : fisa pe platitor de la finante are o singura pozitie a imp pe profit , care prezinta suma de recuperat, raportata ca atare prin declaratia 101.
In conditiile in care nu ati fi avut impozit minim de plata pe trim 1, si ar fi fost impozit iesit din calcul de plata , acesta s-ar fi compensat cu imp. platit in plus la 31.12.2009
Desi am intrebat la finante care este viziunea, nu am gasit o opinie consecventa : unii spun ca trebuie platit imp. minim , altii ca se compenseaza .
La momentul 25.04 2010, in fisa, suma declarata ca imp minim se va stinge - asta e clar , pentru ca se "duce " in acelasi loc.
Dar exista riscul ca peste ani, la un control, sa se considere ca suma de 2150 trebuia achitata , si se pot calcula maj de intirziiere .
va multumesc!
doar in cazul in care am profit si un impozit mare atunci pot sa scad din cat am de recuperat si sa nu mai platesc?:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit de recuperat expro expro daca am conf decl.101 impozit platit in plus in 2009, in 2010 platesc mai putin cu diferenta? (vezi toată discuția)
Mod de completare declaratia 101 profit an 2009 consela consela la 31.12.2009 am urmatoarea situatie: impozit ptofit anual calculat cumulat =3869 transa impozit forfetar cf cifra afaceri 2008= 5733 imp profit trim I ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit profit +declaratia 101 an 2010 consela consela Am urmatoarea situatie perioada 01-09/2010 venituri totale=3815115.09- chelt totale= 2773602.90 ... (vezi toată discuția)