Buna Ziua,
Printr-un proces verbal de contraventie fratele meu a fost amendat cu 3000 ron suma ce este minima,conform H.C.G.M.B. nr. 114/2004, amenda ce a incasat-o pentru accesul cu motocicleta, intr-un parc din Bucureti.
De buna credinta fratele meu a semnat si recunoscut fapta in procesul verbal de contraventie
Mai poate in instanta sa obtina inlocuirea amenzii cu una mai mica sau cu avertisment( in conditiile in carte 3000 ron este minim) sau poate sa ceara o reesalonare in instanta a platii acestei amenzi in termen de 15 zile de la sanctiune?
In primul rand verificati daca procesul verbal nu a fost incheiat cu incalcarea dispozitiilor art 16 si 17 din OG 2/2001 si ati putea solicita anularea procesului verbal.
Si de asemenea, nu aveti ce pierde daca depuneti actiune in instanta si solicitati inlocuirea sanctiunii amenzii cu avertisment (a se vedea art 7 alin 3 din OG 2/2001).
Multumesc mult pentru raspuns
Dar mai am o intrebare.
Fratele meu este un om corect si fata de fapta savarsita sustine ca este de acord sa plateasca amenda..
Ridic astfel o noua problema: instanta daca nu va dispune asupra inlocuirii amenzii cu avertisment poate sa dispuna, la cerere, o plata esalonata a amenzi?
Instanta nu poate dispune reesalonarea sau defalcarea platii amenzilor,acesta dispune numai plata acestora.
Verificati aspectele care v-au fost mentionate de distinsa d-na avocat si s-ar putea sa aveti noroc in sensul de a exista consemnari gresite sau rubrici necompletate de agentul constatator.
Succes !