avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa judiciara de timbru

Buna seara!
In mai 2009 am deschis succesiunea la tribunal, in urma mortii fratelui meu pentru apartamentul in care locuia, bun dobandit inainte de casatorie.
In decembrie 2009 s-a dat sentinta.
In momentul in care am solicitat 1 copie legalizata a sentintei, mi s-a solicitat achitarea sumei de 3000 lei.(presupun noua taxa de timbru) desi deschiderea succesiunii s-a facut in termen de 6 luni de la deces.
Intrebare: Pot solicita scutire de taxa de timbru,(sunt somera si mi se pare o suma enorma), de la cine?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 08:56, 20 Aprilie 2010
Se poate solicita scutire de la taxa de timbru printr-o cerere de catre un avocat, aceasta fiind aprobata sau respinsa de instanta. Merita incercat!!!(daca doar asta include, si nu alte taxe)
:O Era sa uit...trebuie sa faceti dovada ca nu aveti venituri, decat cele de somaj, si daca mai aveti si alte persoane in intretinere ( ex:copii) va v-a consolida cererea.
Verificati daca situatia dvs se incadreaza intre cele stabilite prin OUG nr 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila.
Cererea motivata privind scutirea de la plata taxelor judiciare se adreseaza instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune salmiroxa salmiroxa Suntem 4 frati din Dorohoi, eu locuiesc in Vaslui si vreau sa deschid succsiunea , dar sunt somera cu 480ron pe luna , un alt frate in Italia aproape disparut ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort prin acord ionutgcalin ionutgcalin Buna ziua,ma puteti ajuta va rog frumos prin a-mi spune ce acte imi sunt necesare(taxe,timbre judiciare...etc.) pentru a obtine o copie sau o alta hotarare ... (vezi toată discuția)
taxele judiciare de timbru Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Muncesc cel mai mult intr-o zona in care sunt succesiuni nedezbatute de 3-4 generatii. Uneori e greu sa aflu cine este acela inscris in 1879 in cartea ... (vezi toată discuția)