Buna seara!
In mai 2009 am deschis succesiunea la tribunal, in urma mortii fratelui meu pentru apartamentul in care locuia, bun dobandit inainte de casatorie.
In decembrie 2009 s-a dat sentinta.
In momentul in care am solicitat 1 copie legalizata a sentintei, mi s-a solicitat achitarea sumei de 3000 lei.(presupun noua taxa de timbru) desi deschiderea succesiunii s-a facut in termen de 6 luni de la deces.
Intrebare: Pot solicita scutire de taxa de timbru,(sunt somera si mi se pare o suma enorma), de la cine?
Se poate solicita scutire de la taxa de timbru printr-o cerere de catre un avocat, aceasta fiind aprobata sau respinsa de instanta. Merita incercat!!!(daca doar asta include, si nu alte taxe)
:O Era sa uit...trebuie sa faceti dovada ca nu aveti venituri, decat cele de somaj, si daca mai aveti si alte persoane in intretinere ( ex:copii) va v-a consolida cererea.
Verificati daca situatia dvs se incadreaza intre cele stabilite prin OUG nr 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila.
Cererea motivata privind scutirea de la plata taxelor judiciare se adreseaza instantei de judecata.
Succesiune
salmiroxa
Suntem 4 frati din Dorohoi, eu locuiesc in Vaslui si vreau sa deschid succsiunea , dar sunt somera cu 480ron pe luna , un alt frate in Italia aproape disparut ... (vezi toată discuția)