avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate fi "pierduta" o sentinta definitiva si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate fi "pierduta" o sentinta definitiva si irevocabila ?

Parintii mei in calitate de chiriasi ai unui apartament revendicat, au castigat in instanta dreptul de a semna cu fostii proprietari prelungirea contractului de inchiriere pt o perioada de 5 ani asa cum prevede legea chiriasilor.

Mentionez ca in momentul in care fostii proprietarii in urma procesului cu statul au devenit proprietari in acte, parintii mei (adica chiriasii) detineau un contract cu primaria valabil pana in aprilie 2009. Proprietarii ne-au dat in judecata pt a ne putea evacua, insa noi am castigat procesul iar sentinta este definitiva si irevocabila, astfel ca in baza sentintei proprietarii trebuiau sa semneze cu parintii mei un contract de inchiriere pe o perioada de 5 ani care ar fi trebuit sa decurga de la data expirarii contractului cu primaria adica din aprilie 2009. Numai ca acestia au tot facut recurs si noi am pierdut procesul si nu inteleg cum de o sentinta definitiva si irevocabila mai poate fii pierduta ????
este cumva o "smecherie" la mijloc facuta de proprietari ????
Ce sfat imi puteti da ?
s-a dat cumva o lege noua care mi-a scapat mie si care da dreptul proprietarilor sa ne evacueze fara a mai semna acest contract de inchiriere ? Mentionez ca ne judecam cu ei de aproape 4 ani si ne-au inselat in multe privinte, au cautat in permanenta sa ne intimideze cu amenintari, cu vizite ciudate noaptea pe la geamuri, pietre aruncate in geam, etc, etc... insa e prea mult de povestit ca sa mai intru in detalii.

va rog sa-mi raspundeti daca se poate combate in instanta o sentinta definitiva si irevocabila ???? ce mai putem face ?

Cel mai recent răspuns: christyn04 , utilizator 07:15, 21 Aprilie 2010
Cheia uneieventuale cai de atac se afla in cuprinsul motivarii hotararii.
Va intrebati daca nu cumva s-a dat o lege noua si care v-a scapat dvs.

Cititi motivele admiterii recursului si acolo veti vedea de ce au admis recursul recurentilor si au dispus evacuarea dvs.
Multumesc de raspuns !

Indraznesc sa va mai rog ceva...imi puteti da cateva exemple de "cai de atac" la o asemenea sentinta tinand cont de speta de fata...?!

Revizuire si/sau contestatie in anulare.

Oricum, daca au facut recurs hotararea nu era definitiva si irevocabila.
ba da, sentinta este definitiva si irevocabila....am sa iau azi de la parinti toate actele si am sa va scriu exact ce zice sentinta.

ceva s-a intamplat si cred ca s-a facut un abuz....ieri a fost din nou proces inca nu stiu cum s-a pronuntat instanta, dar am sa aflu azi si am sa va scriu.

nu ma mira faptul ca proprietarii incearca "orice" sa faca ca sa scape de noi, ma socheaza insa si ma ingrozeste faptul ca o sentinta definitiva si irevocabila data de judecatori poate fi in felul acesta ignorata si chiar combatuta cu usurinta.

ma poate ajuta cineva cu un sfat ?

ce se va intampla cu chiriasiii evacuati ? vor iesi in strada pur si simplu ?

acestia pot sa ceara in instanta despagubiri proprietarilor pt imbunatatirile facute de-a lungul anilor in apartament (centrala termica, retea noua de apa, termopane, etc.) ???

proprietarii au cerut in instanta ca noi sa ii despagubim pe ei pt faptul ca am facut imbunatatiri in apartament fara acordul lor, insa aceste imbunatatiri s-au facut in baza contractului de inchiriere avut cu primaria, dar s-au mai facut imbunatatiri si pe parcurs, in perioada in care ei deja au devenit proprietari cu acte.

proprietarii nu sunt obligati sa mai semneze cu chiriasii contract pe 5 ani ? caci sentinta noastra definitiva si irevoc tocmai acest lucru reglementa, insa nu stiu cum de s-a putut reantoarce impotriva noastra....?!!

noi suntem din Timisoara. Parintii mei au peste 50 de ani, lucreaza numai tata, mama este in pensie de boala si mai am doi frati care locuiesc cu ei, unul de 14 ani si unul de 25.

va rog ajutati-ma cu informatii sau cu un sfat ... daca aveti inima, ca de cei fara, e plina lumea !!!

Pentru imbunatatirile aduse iobilului aveti un drept de creanta iar acest drept poate fi fructificat prin promovarea unei alte actiuni prin care solicitati contravlaoarea imbunatatirilor pe care lea-ti efectuat, depuneti dovezi (facturi, chitante, devize,procese-verbale) si totodata solicitati instantei un drept de retentie asupra imobilului pana la achitarea integrala a contravlaorii investitiei facute la imobil.
Aceasta actiune si reprezentarea va poate face un avocat din zona dvs. de domiciliu.

Alte discuții în legătură

Chiriasilor li se vor expira contractele alexandru andra alexandru andra Buna seara. Suntem chiriasi de cca 40 ani.Imobilul este revendicat, restiuit in natura, dar proprietari nici nu notifica chiriasi pentru contracte noi....in ... (vezi toată discuția)
Sunt in stare de evacuare mikaelaaaa mikaelaaaa Buna ziua , sunt intr-o situatie precara , familia mea locuieste in casa nationalizata din anii 1970, noi fiind chiriasi la ICRAL. In data de 11.06.2010 am ... (vezi toată discuția)
Investire cu titlu executoriu sentinta apel BogdanCatalin BogdanCatalin Buna ziua, nou pe forum, nou in problemele avocatesti. O sa mi cer scuze pentru limbaj daca nu va fi de specialitate. daca era, nu mai intram pe ... (vezi toată discuția)