Buna ziua , sunt intr-o situatie precara , familia mea locuieste in casa nationalizata din anii 1970, noi fiind chiriasi la ICRAL. In data de 11.06.2010 am primit de la CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI ADMINISTRATIA FONDULUI IMOBILIAR, o decizie, prin care ni s-a facut cunoscut dispozitia nr .680 /11.06.2010 emisa pe baza de sendinta civila, definitiva executorie si irevocabila, imobilul de la adresa ........a fost restituit in proprietatea doamnei .........., intocmindu-se procesul -verbal nr.9910 / 31.08.2010.
Ca urmare, contractul de inchiriere incheiat de dvs. cu A.F.I OFICIUL DE ADMINISTRATIE NR 4 isi inceteaza aplicabilitatea.
Proprietarul ne pune la dispozitie un contract pe termen de 6 luni de zile, iar daca refuzam ne va baga in instanta si vom suporta toate chletuielile de judecata (taxe, onorariu avocat si onorariu executor) plus cheltuielile aferentei casei .
Buna ziua
Oricum, proprietarul va castiga si procesul in evacuare, doar ca acest proces va amana o perioada de timp evacuarea dvs. Inteleg ca nu ati cumparat imobilul in virtutea Legii 112/1995, deci, aveti calitatea de chiriasi. Depinde doar de posibilitatile pe care le aveti de a va muta in alt imobil. Din cate stiu, exista un proiect de lege in Senat care prevede dreptul chiriasilor de a nu fi evacuati pe timp de iarna. Oricum, nu este cazul dvs. atat timp cat proprietarul v-a oferit incheierea unui contract de locatiune pe o perioada de 6 luni.
Daca ati efectuat imbunatatiri imobilului, il puteti da dvs in judecata intr-o actiune in raspundere contractuala si instituirea unui drept de retentie asupra imobilului pana la achitarea contravalorii imbunatatirilor aduse imobilului . Sau il lasati sa va dea in judecata si formulati intampinare si cerere reconventionala prin care invocati dreptul de retentie asupra imobilului. Drumul este lung si anevoios, se va dispune expertiza, etc. Dar atentie: pentru imbunatatirile aduse imobilului trebuie sa aveti ceva chitante - materiale, manopera, etc. Mai mult, trebuie sa fi sesizat la vremea respectiva - inainte de a efectua imbunatatirile - unitatea care v-a incheiat contractul, respectiv ICRAL-ul si sa aveti acordul acestora pentru efectuarea lucrarilor. Si inca ceva foarte important: daca ati efectuat imbunatatiri ale instalatiilor electrice, de canalizare, gaz, acestea trebuiau efectuate numai de firme autorizate. Altfel, ati efectuat lucrari punand in pericol un imobil care nu este proprietatea dvs. Lucrarile pentru igienizarea apartamentului - zugraveli, etc - nu sunt considerate imbunatatiri aduse imobilului.
PS. Aveti grija ca lucrarile efectuate sa nu fi pus in pericol structura de rezistenta a imobilului.
Succes.