avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urmeaza sa fiu evacuata din casa , ce drepturi am ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urmeaza sa fiu evacuata din casa , ce drepturi am ?

Buna ziua , sunt intr-o situatie precara , familia mea locuieste in casa nationalizata din anii 1970, noi fiind chiriasi la ICRAL. In data de 11.06.2010 am primit de la CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI ADMINISTRATIA FONDULUI IMOBILIAR, o decizie, prin care ni s-a facut cunoscut dispozitia nr .680 /11.06.2010 emisa pe baza de sendinta civila, definitiva executorie si irevocabila, imobilul de la adresa ........a fost restituit in proprietatea doamnei .........., intocmindu-se procesul -verbal nr.9910 / 31.08.2010.
Ca urmare, contractul de inchiriere incheiat de dvs. cu A.F.I OFICIUL DE ADMINISTRATIE NR 4 isi inceteaza aplicabilitatea.

Va rog frumos daca se poate sa imi spuneti, daca mai am vreun drept legal de a mai locui in aceasta casa.

Tin sa precizez ca pana sa vina aceasta decizie nu am fost anuntati din timp sa ne cautam alta locuinta. Am avea vreo sansa daca am da in judecata statul sau proprietarul?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: mikaelaaaa , utilizator 08:22, 21 Septembrie 2010
Cu parere de rau fiind vorba despre sentinta executorie ,dreptul dvs de a locui in acel imobil inceteaza
Chiar daca intentionati sa promovati actiune in justitie,avand in vedere statutul juridic al imobilului,sansele de reusita sunt infime
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
In dispozitie nu exista o clauza potrivit careia urmeaza sa negociati cu proprietarul actual un contract de inchiriere pe termen de 5 ani, cu aplicarea OUG 40/1999?
buna ziua , In dispozitie nu exista o clauza potrivit careia urmeaza sa negociez cu proprietarul actual un contract de inchiriere pe termen de 5 ani.

va multumesc pentru raspunsuri,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am daca sunt evacuata din casa? mikaelaaaa mikaelaaaa Buna ziua , sunt intr-o situatie precara , familia mea locuieste in casa nationalizata din anii 1970, noi fiind chiriasi la ICRAL. In data de 11.06.2010 am ... (vezi toată discuția)
Sunt in stare de evacuare mikaelaaaa mikaelaaaa Buna ziua , sunt intr-o situatie precara , familia mea locuieste in casa nationalizata din anii 1970, noi fiind chiriasi la ICRAL. In data de 11.06.2010 am ... (vezi toată discuția)
Cumparare de la icral prin alt chirias saschart saschart Vreau sa cumpar un apartament de la o persoana care nu este proprietar dar are contract inchiriere de la ICRAL intr-un bloc (nu este nationalizat). Care este ... (vezi toată discuția)