avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce drepturi am daca sunt evacuata din casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce drepturi am daca sunt evacuata din casa?

Buna ziua , sunt intr-o situatie precara , familia mea locuieste in casa nationalizata din anii 1970, noi fiind chiriasi la ICRAL. In data de 11.06.2010 am primit de la CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI ADMINISTRATIA FONDULUI IMOBILIAR, o decizie, prin care ni s-a facut cunoscut dispozitia nr .680 /11.06.2010 emisa pe baza de sendinta civila, definitiva executorie si irevocabila, imobilul de la adresa ........a fost restituit in proprietatea doamnei .........., intocmindu-se procesul -verbal nr.9910 / 31.08.2010.
Ca urmare, contractul de inchiriere incheiat de dvs. cu A.F.I OFICIUL DE ADMINISTRATIE NR 4 isi inceteaza aplicabilitatea.

Va rog frumos daca se poate sa imi spuneti, daca mai am vreun drept legal de a mai locui in aceasta casa , macar pana mi se termina contractul cu I.C.R.A.L-ul care era valabil pana in anul 2014 ?

Tin sa precizez ca pana sa vina aceasta decizie nu am fost anuntati din timp sa ne cautam alta locuinta. Am avea vreo sansa daca am da in judecata statul sau proprietarul?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:54, 24 Septembrie 2010
ar fi bine sa luati legatura cu noul proprietar si sa incheiati un contract de inchiriere pana va gasiti un alt spatiu de locuit.sanse sa dati in judecata statul si sa castigati procesul nu prea aveti.
Cu parere de rau trebuie sa va spun ca nu prea mai aveti ce sa faceti. Proprietarul nu il mai puteti da in judecata, acesta fiind deja titularul dreptului de proprietate prin sentinta definitiva si irevocabila si nefiind tinut de nicio obligatie in raport cu dvs.
Daca veti da in judecata statul pentru respectarea contractului de inchiriere, acesta va invoca lipsa posibilitatii de a-l respecta, nemaifiind proprietarul bunului inchiriat. Cu toate acestea, va trebui sa mergeti la un avocat pentru a vedea contractul de inchiriere incheiat de dvs. cu ICRAL, cu valabilitate 2014 si clauzele acelui contract. Acel contract este opozabil partilor, cu respectarea celor cuprinse in el, dar nu si noilor proprietari de drept. Este insa posibil ca in cuprinsul contractului de inchiriere sa existe o clauza prin care, in situatia cauzelor neprevazute sau a celor de forta majora, datorita carora nu se mai poate asigura respectarea dreptului dvs. de a locui in acel imobil, statul sa se fi obligat sa va asigure altul. Personal nu prea cred, iar cauzele de tipul celor enumerate sunt cuprinse in clauze de reziliere a contractului, fara alte obligatii din partea statului.
buna izua.
noul proprietar este obligat sa va asigure o locuinta timp de 5 ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmeaza sa fiu evacuata din casa , ce drepturi am ? mikaelaaaa mikaelaaaa Buna ziua , sunt intr-o situatie precara , familia mea locuieste in casa nationalizata din anii 1970, noi fiind chiriasi la ICRAL. In data de 11.06.2010 am ... (vezi toată discuția)
Sunt in stare de evacuare mikaelaaaa mikaelaaaa Buna ziua , sunt intr-o situatie precara , familia mea locuieste in casa nationalizata din anii 1970, noi fiind chiriasi la ICRAL. In data de 11.06.2010 am ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract inchiriere cu icral natalias_111 natalias_111 Locuiesc intr-un apartament cu chirie la stat si la solicitarea mea catre ICRAL pentru prelungirea contractului de inchiriere mi s-a raspuns ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)