avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... primele se trec in cartea de munca ???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

primele se trec in cartea de munca ???

Buna ziua,

in aug 2006 si pana in ianuarie 2007 am primit o marire de salariu parte fixa 946 lei + 2% comision brut din vanzari, pe satul de plata am trecut acest comision ca si prima, dar in cartea de munca apare modificat doar salariul de incadrare si este trecuta doar partea fixa adica 946 lei, venitul meu in acesata perioada a fost mult mai mare. Iar in anul 2007 am avut un salariu de 2400 lei + 3 salarii prima luate in iunie si decembrie 2007, in cartea de munca nu apare decat sal. de incadrare 2400 lei, la calcul pensiei se ia in considerare venitul brut realizat adica si primele din lunile respective din care eu si angajatorul am platit toate darile catre stat.

Astept urgent un raspuns, multumesc.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
naiade, utilizator
Cel mai recent răspuns: naiade , utilizator 12:33, 20 Aprilie 2010
Primele nu se trec in cartea de munca
ok, dar daca exista un act aditional in care este trecut comision brut 2% in perioada respectiva???
asta ar trebui trecut si din moment ce primele sunt trecute la venitul brut realizat acestea de ce nu se trec...nu conteaza la calculul pct. de pensie?
naiade, utilizator
Calculul pensiei se face pe baza cartii de munca doar pentru perioadele dinainte de 01.04.2001. Pentru acest lucru cartile au fost scanate de catre casa de pensii. Dupa aceasta data se iau in considerare declaratiile pe care angajatorii le depun lunar la casa de pensii. Declaratiile iau in calcul venitul total, care include salariu, comision, bonusuri, prime de Pasti, etc.

Cartea de munca nu mai are absolut nicio insemnatate in momentul de fata. Le tinem doar asa, ca ne plac oamenii cu carte. :))
Imago Expert Consult SRL, Contabil
multumesc, m-am linistit...nu stiam cum este cu acest calcul al punctului de pensie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime nu contine comisionul din vanzari BGD24 BGD24 Buna ziua. Am Lucrat pentru o perioada de aproape 2 ani pentru o companie ce oferea salariu calculat din partea fixa si partea variabila. Partea fixa ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac? palela palela intreb cum se calculeaza veniturile nete, pentru ca mie de la firma -mi-au spus ca media este de 1500,cu toate ca in sarcina si lauzie mi-au virat pe card 3000 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil! D3ya D3ya Buna seara, Sunt insarcinata in 6 luni si as vrea sa stiu daca cei 85% se calculeaza doar din salariul net? sau si din bonusuri? Eu am avut un salar de baza ... (vezi toată discuția)