Sunt insarcinata in 6 luni si as vrea sa stiu daca cei 85% se calculeaza doar din salariul net? sau si din bonusuri? Eu am avut un salar de baza brut de 1528 lei pana la 01.06, de la aceasta data s-a marit la 1825 lei, pe langa acest salar fix am o parte variabila intre 300-500 lei impozabili. Se ia in calcul partea variabila sau nu? si salariul fix si partea variabila se vireaza in cont!
Se ia in calcul toate veniturile nete realizate de dvs ...prin urmare, si bonusul intra in calculul indemnizatiei pentru CCC.
Ordinul1474/2011
situatie : Sunt considerate venituri din salarii veniturile obţinute din al treisprezecelea salariu, stimulentele, primele, prima de vacanţă, veniturile obţinute în baza unor hotărâri judecătoreşti şi altele asemenea şi se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului?
solutie : Veniturile obţinute din al treisprezecelea salariu, stimulente, primele, prima de vacanţă, veniturile obţinute în baza unor hotărâri judecătoreşti şi altele asemenea, încasate în perioada de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului sunt luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului, fiind venituri care rezultă din realizarea unor activităţi supuse impozitului pe venit.