avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil luat de tatal copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil luat de tatal copilului

buna ziua, un minim al concediului de maternitate/paternitate il cunoastem toti (600lei/luna)nu stiu care este maximul si daca in acel calcul intra si primele adica cat as lua eu cu un salariu de 1400 lei/luna +5000 prima /ultimele 6 luni? va rog sa ma ajutati in solutionarea acestei probleme.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:02, 4 Iunie 2013
pe 1 an 85% din salariu nu mai mult de 3400, pe doi ani 85% nu mai mult de 1200
se iau in calcul si primele? si se calculeaza pe ultimul an sau pe ultimele 6 luni
Cuantumul indemnizatiei se stabileste in functie de media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.

Ordinul nr.1474/2011:
1. situatie
Sunt considerate venituri din salarii veniturile obţinute din al treisprezecelea salariu, stimulentele, primele, prima de vacanţă, veniturile obţinute în baza unor hotărâri judecătoreşti şi altele asemenea şi se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

2. solutie
Veniturile obţinute din al treisprezecelea salariu, stimulente, primele, prima de vacanţă, veniturile obţinute în baza unor hotărâri judecătoreşti şi altele asemenea, încasate în perioada de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului sunt luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului, fiind venituri care rezultă din realizarea unor activităţi supuse impozitului pe venit..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizație copil monicababes monicababes Sunt interesata dacă hotărârile judecătorești primite în ultimele 12 luni anterioare nașterii copilului întra în calculul indemnizației de ... (vezi toată discuția)
Prima salariala nimenea nimenea Buna ziua! Cumva primele se iau in calcul la stabilirea indemnzatiei pentru crester copil? (vezi toată discuția)
Calcul concediu crestere copil FLAVIU79 FLAVIU79 Buna ziua, Lucrez in vanzari si am venituri formate din salariu de baza plus bonusuri lunare si un bonus anual. Precizez ca am obtinut bonusul anual in ... (vezi toată discuția)