Lucrez in vanzari si am venituri formate din salariu de baza plus bonusuri lunare si un bonus anual. Precizez ca am obtinut bonusul anual in ultimii 3 ani in aceeasi luna. A fost inregistrat in salariul brut, astfel ca am platit impozite si contributii aferente acestuia.
Acest bonus este considerat la calculul CCC?
situatie : Sunt considerate venituri din salarii veniturile obţinute din al treisprezecelea salariu, stimulentele, primele, prima de vacanţă, veniturile obţinute în baza unor hotărâri judecătoreşti şi altele asemenea şi se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului?
solutie : Veniturile obţinute din al treisprezecelea salariu, stimulente, primele, prima de vacanţă, veniturile obţinute în baza unor hotărâri judecătoreşti şi altele asemenea, încasate în perioada de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului sunt luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului, fiind venituri care rezultă din realizarea unor activităţi supuse impozitului pe venit.