avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... al-13-lea salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

al-13-lea salar

Spuneti-mi va rog daca sunt in concediu de crestere copil pot sa primesc al-13-lea salar?
Cel mai recent răspuns: cristinagrigore , utilizator 17:34, 13 Iulie 2011
Buna ziua, al 13-lea sala se acorda pentru anul anterior celui in care se plateste, deci daca a-ti lucrat in anul 2010 aveti acest drept, dar daca a-ti fost in concediu de crestere a copilului in acea perioada, avand contractul supendat nu aveti acest drept.
Depinde de modul de reglementare a acestuia in actele angajatorului ; R.I. sau c.c.m. aplicabil acestuia.
In sectorul bugetar, sumele corespunzatoare premiului anual pentru anul 2010 nu se mai acorda incepand cu luna ianuarie 2011 ....
1. Iata ce spune Ordinul MMFPS nr.1474/2011:

Situatie:
Sunt considerate venituri din salarii veniturile obţinute din al treisprezecelea salariu, stimulentele, primele, prima de vacanţă, veniturile obţinute în baza unor hotărâri judecătoreşti şi altele asemenea şi se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Veniturile obţinute din al treisprezecelea salariu, stimulente, primele, prima de vacanţă, veniturile obţinute în baza unor hotărâri judecătoreşti şi altele asemenea, încasate în perioada de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului sunt luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului, fiind venituri care rezultă din realizarea unor activităţi supuse impozitului pe venit.

2. Asadar fiind vorba de venituri profesionale impozabile, care se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC, nu puteti sa incasati aceste sume in timpul CCC.
3. Incercati si la Agentia Judeteana pentru Prestari Servicii sa vedeti ce va spune.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu crestere copil FLAVIU79 FLAVIU79 Buna ziua, Lucrez in vanzari si am venituri formate din salariu de baza plus bonusuri lunare si un bonus anual. Precizez ca am obtinut bonusul anual in ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizație copil monicababes monicababes Sunt interesata dacă hotărârile judecătorești primite în ultimele 12 luni anterioare nașterii copilului întra în calculul indemnizației de ... (vezi toată discuția)
Prima salariala nimenea nimenea Buna ziua! Cumva primele se iau in calcul la stabilirea indemnzatiei pentru crester copil? (vezi toată discuția)